Σάλος με το Bachelor: Καταγγελία στο ΕΣΡ από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: 11 Νοεμβρίου 2020 08:00
Σάλος με το Bachelor: Καταγγελία στο ΕΣΡ από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος

Πληθώρα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το ριάλιτι του Alpha, The Bachelor, μεταξύ των οργανώσεων που μάχονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα για το γυναικείο φύλο και τα δικαιώματά του.

Μάλιστα, η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) έφτασε στο σημείο να στείλει καταγγελτική επιστολή προς το ΕΣΡ, ώστε να σταματήσει καθώς δεν εξευτελίζει απλώς την προσωπικότητα των γυναικών, αλλά φτάνει στο σημείο να καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

“Στα 30 και πλέον χρόνια της πορείας της, η ιδιωτική τηλεόραση μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες σειρές και εκπομπές ποιότητας. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μας κάνει αρκετές φορές να νιώσουμε αμηχανία, να ντρεπόμαστε και να οργιζόμαστε με αυτά που βλέπουμε στις οθόνες μας. Διαπιστώνουμε ότι τον καιρό της πανδημίας και της σοβαρής οικονομικής κρίσης που δημιούργησε στη χώρα μας, σε όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ ξεφυτρώνουν μια σειρά reality shows-παιχνιδιών, όπου ο ρόλος και η γυναικεία προσωπικότητα υποβαθμίζονται τόσο, που ο υποβιβασμός, η απαξίωση, η βία και ο βιασμός της να είναι διαρκείς. Ο ρόλος του φύλου περιγράφει συμπεριφορές, στάσεις και πεποιθήσεις και την πολιτισμική ταυτότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, που δεν αντικατοπτρίζουν το σήμερα» αναφέρει η ΕΓΕ στην επιστολή της προς το ΕΣΡ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Ντένα Λογιάδου, ήταν μια σκηνή από το show του Alpha που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Παναγιώτης Βασιλάκος βρέθηκε σε μια μπανιέρα γεμάτη με σοκολάτα μαζί με μία από τις κοπέλες!

Εκτός από το «Bachelor» η Ένωση Γυναικών Ελλάδος στρέφεται με την επιστολή της εναντίον και άλλων ριάλιτι, όπως το «Big Brother», στο οποίο έχουν ακουστεί «χυδαία σχόλια», το «Greece’s Next Top Model», που «διακωμωδεί τις ελπίδες των νέων που συμμετέχουν», και το θεωρητικά αθώο «Shopping Star», που πρoέβαλε ένα επεισόδιο στο οποίο οι κυρίες που συμμετείχαν έπρεπε να ντυθούν εντυπωσιακά για τον γάμο του πρώην φίλου ή συζύγου τους, για να «σκάσει η νύφη»!

H γυναικεία οργάνωση ζητά από το ΕΣΡ να επιληφθεί του θέματος ώστε να τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας και να μην απαξιωθούν οι πολυετείς αγώνες των γυναικών.