Σαμαρά-Δαδακαρίδης: Love story στον Σασμό

Συντάκτης: Newsroom

7 Δεκεμβρίου 2023 12:03

Κάτι ήξεραν οι ήρωες του «Σασμού» που έτρεμαν την είσοδο του νέου εισαγγελέα. Ο Χρήστος Γιακωβάκης κάθεται στην καρέκλα της Αμαλίας αλλά οι προθέσεις του κάθε άλλο παρά μοιάζουν με αυτές της προκατόχου του.

Τo πρώην γραφείο της Αμαλίας Ξενάκη γεμίζει ξανά. Ο επιβλητικός νέος εισαγγελέας, ο Χρήστος Γιακωβάκης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και δεν αργεί να ανοίξει τους φακέλους που η προκάτοχός του μάλλον είχε κλείσει εσπευσμένα. Το όνομά του όμως δεν είναι παντελώς άγνωστο στους Ανωποριανούς. Βλέπετε ο πατέρας του, Μάνθος Γιακωβάκης, υπήρξε επίσης εισαγγελέας και μάλιστα έμεινε στη συνείδηση των ανθρώπων που τον συναναστράφηκαν για την καλή του την καρδιά, γεγονός για το οποίο ο Χρήστος θα τον κατηγορήσει. Είναι αυστηρός, αμερόληπτος και ευφυής. Ενας ανελέητος διώκτης της διαφθοράς καθώς μάλιστα είναι παιδί από οικογένεια με βεντέτα που κόστισε τη ζωή στον αδελφό του πατέρα του.

Οπως θα δούμε, ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει στην Κρήτη, αφού η οικογένειά του, εξαιτίας των απειλών που δεχόταν ο πατέρας του, μετακόμισε στην Αθήνα όταν ήταν 17 ετών, για να «πολεμήσει» τη βεντέτα Σταματάκηδων – Βρουλάκηδων. Από το γραφείο του θα περάσουν όλοι οι ήρωες με πρώτους και καλύτερους τον Αντώνη, τον Παύλο, τον Βαγγέλη, τον Γιώργο και φυσικά τη Στέλλα. Για όλους θα έχει κάτι επιλήψιμο να πει, με αποτέλεσμα όλοι οι παραπάνω να τρέμουν στη θέα του.

«Από πού να ξεκινήσω, Αντώνη; Από τον φόνο του Βασίλη Σταματάκη στη φυλακή; Τον φόνο του Στεφανή Σταματάκη που χρέωσες στον Ευθύμη Φαρμάκη, μετά τον θάνατό του; Ή τον ίδιο τον Φαρμάκη που δεν βρέθηκε ποτέ ο δολοφόνος του; Δεν θα περιμένω άλλο. Ηρθα για να βάλω τάξη στο χάος που έχεις δημιουργήσει», θα του πει. Εξίσου σκληρός θα είναι και με τον Παύλο, που θα του καταλογίσει το γεγονός ότι ανέλαβε το οινοποιείο του παραβατικού Ευθύμη.

 

Σαμαρά Δαδακαρίδης Σασμός

 

Εκείνος πάντως που θα θορυβηθεί περισσότερο από όλους θα είναι ο Βαγγέλης, που θα τον ρωτήσει για ποιο λόγο ανέλαβε ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ. Ο Βαγγέλης θα του αποκαλύψει πως το έκανε για να καλύψει το αφεντικό του και τότε ο αδέκαστος εισαγγελέας θα του πει: «Καταλαβαίνετε πως αυτό που κάνατε είναι υπόθαλψη εγκληματία σύμφωνα με το άρθρο 231 του Ποινικού Κώδικα; Δεν σας είπε η δικηγόρος σας πως η πράξη αυτή παραμένει ατιμώρητη μόνο σε περίπτωση που ο υπαίτιος τέλεσε υπέρ κάποιου οικείου;».

Οταν ο Χρήστος γνωρίζει τη Στέλλα στον Σασμό…

Η Στέλλα οδηγεί αφηρημένα, λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό και στην προσπάθειά της να το διαβάσει πέφτει στο μπροστινό αυτοκίνητο. Βγαίνει έξω και ο οδηγός του μπροστινού οχήματος είναι έξαλλος. «Αν είστε αφηρημένη, να μην οδηγείτε. Τι σας φταίνε οι άλλοι; Κοίτα να δεις… Πιάνουν ένα τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος…», θα της πει και εκείνη θα απολογηθεί και θα του προτείνει να του κάνει δήλωση ή ακόμα και να φωνάξει την τροχαία. «Αλλη όρεξη δεν είχα. Ακόμα δεν πάτησα το πόδι μου στην Κρήτη», θα πει εκείνος.

Νευριασμένη θα ξεκινήσει για το γραφείο του Αντώνη στον οποίο και θα μιλήσει για τον… «γρουσούζη» που συνάντησε. Οταν ανοίξει η πόρτα και τον δει ξανά μπροστά της, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του εισαγγελέα, θα κεραυνοβοληθεί. Μία μέρα αργότερα, ο Χρήστος θα την καλέσει στο γραφείο του για να την κατακρίνει που αναλαμβάνει κατ’ εξακολούθηση τις υποθέσεις των Σταματάκηδων, ενώ θα τη «δικάσει» και για το γεγονός πως δέχτηκε την κληρονομιά του Ευθύμη. Ο εισαγγελέας θα αμφισβητεί συνεχώς τις ικανότητές της, φέρνοντάς τη στα όριά της, όμως κάτω από τη σκληρή του αντιμετώπιση θα αρχίσει να θαυμάζει το σθένος και την… ομορφιά της.

Η συχνή επαγγελματική τους επικοινωνία θα φέρει Χρήστο και Στέλλα πιο κοντά, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να επέλθει το μοιραίο που θα αλλάξει τη ζωή και των δύο. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, η σχέση τους θα περάσει διά πυρός και σιδήρου. Οι εντάσεις και οι τσακωμοί θα έχουν την τιμητική τους σε όλο το δεύτερο μισό της σεζόν, σε σημείο που κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει ότι αυτοί οι δύο θα αγαπηθούν!