Σάο Πάολο: Εκλάπησαν 750 κιλά χρυσού σε ληστεία αλά Casa De Papel

27 Ιουλίου 2019 23:55

Δύσκολες οι μέρες για την αστυνομία του Σάο Πάολο μετά τη ληστεία-μαμούθ που θύμισε έντονα σε πολλούς το σίριαλ που κάνει θραύση παγκοσμίωs: Το ισπανικό La Casa De Papel.

Στο βραζιλιάνικο αεροδρόμιο, ένοπλοι έκαναν έφοδο στον τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου και άρπαξαν 750 κιλά χρυσού αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Στη ληστεία στη Βραζιλία, που θυμίζει τον 3ο κύκλο της δημοφιλούς ισπανικής σειράς, όπου ο El Profesor και η παρέα του υποδυόμενοι αξιωματικούς του στρατού, μπουκάρουν με βαρέα οχήματα στην Τράπεζα της Ισπανίας. Σκοπός, να κλέψουν τα αποθέματα χρυσού… Εν προκειμένω, συμμετείχαν συνολικά οκτώ άτομα ντυμένοι σαν αξιωματικοί της αστυνομίας, με καλυμμένα πρόσωπα, όπου έφτασαν στο αεροδρόμιο με δύο μαύρα φορτηγάκια που ήταν παρόμοια με τα οχήματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πώς έγινε η ληστεία
Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, κρατώντας βαρύ οπλισμό. Η ληστεία έγινε σε μόλις σε λίγα λεπτά με τους δράστες να αναγκάζουν τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με την αμύθητη λεία και εν συνεχεία τράπηκαν φυγή.

TIP

Όπως γίνεται γνωστό από έκθεση των Αρχών, οι ληστές εκτός από τα 750 κιλά χρυσό, απέσπασαν επίσης και πολύτιμα μέταλλα, αλλά κράτησαν και 9 εργαζομένους ως ομήρους για αρκετές ώρες. Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Τα δύο οχήματα των ληστών, αναφέρει το iefimerida.gr, βρέθηκαν καμμένα σε απόσταση 20 χλμ. από το αεροδρόμιο, ενώ η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.