Σασμός – Δημήτρης Μαμιός: «Βιώσα κατάθλιψη, η υποκριτική ήταν για μένα καταφύγιο»

Δημοσιεύθηκε: 14 Ιανουαρίου 2022 19:15
Σασμός - Δημήτρης Μαμιός: «Βιώσα κατάθλιψη, η υποκριτική ήταν για μένα καταφύγιο»

Ο Δημήτρης Μαμιός, που φέτος πρωταγωνιστεί στον Σασμό, έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και μίλησε για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός και την κατάθλιψη που αντιμετώπισε.

Σασμός – Δημήτρης Μαμιός: «Βιώσα κατάθλιψη, η υποκριτική ήταν για μένα καταφύγιο».

Έγινες ηθοποιός λόγω ενός δύσκολου προσωπικού βιώματος. Μίλησέ μου γι’ αυτή σου την απόφαση. H υποκριτική λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά για εσένα;

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κατά καιρούς ανάγκη την παραμυθία που μας προσφέρουν οι διάφορες μορφές τέχνης. Προσωπικά, αποφάσισα ότι αυτή τη ζεστασιά μου την προσφέρει η υποκριτική. Άρα η υποκριτική είναι για μένα το καταφύγιο.

Είναι ένα επάγγελμα το οποίο έχει μέσα του αρκετή ανασφάλεια. Θεωρείς πως μπορεί κανείς να επιβιώσει οικονομικά μόνο από την υποκριτική;

Advertisement

Προσωπικά ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου που με έχει στηρίξει τόσα χρόνια. Πάντα τα κατάφερνα να βγάζω χρήματα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις ψυχολογική υποστήριξη, αγάπη και πίστη. Έχω κάνει διάφορες δουλειές ζωή μου ταυτόχρονα με την υποκριτική προκειμένου να έχω τα προς το ζην.

Τι δουλειές έχεις κάνει ταυτόχρονα με την υποκριτική;

Έχω δουλέψει ως ναύτης μαζί με τον πατέρα μου που είναι καπετάνιος. Σε προποτζίδικο, που “έμπαινα” πολλές φορές “μέσα” στο ταμείο, στην αρχή λόγω απειρίας. Σε ίντερνετ καφέ και σε πολλά άλλα. Γενικώς, έχω κάνει πολλές δουλειές του ποδαριού.

Ζούμε σε μια εποχή που η ψυχική μας υγεία δοκιμάζεται. Έχεις περάσει κατάθλιψη. Πώς το αντιμετώπισες;

Την κατάθλιψη την αντιμετώπισα, με την υποστήριξη της οικογένειάς μου και φυσικά ειδικού γιατρού, την οποία ευγνωμονώ.

Advertisement