«Σασμός»: Ο Αστέρης φεύγει από την Κρήτη, ο Σταύρος θέλει να πληγώσει την Αργυρώ

Συντάκτης: Newsroom

6 Νοεμβρίου 2022 17:00

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη σειρά «Σασμός» του Alpha.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων των επόμενων επεισοδίων της δραματικής σειράς του Alpha «Σασμός», βρίσκεται ο Αστέρης και η Αργυρώ, καθώς η απόφασή του να φύγει από την Κρήτη προκαλεί ντόμινο ανατροπών.

H Αργυρώ, όσο και αν προσπαθεί να ξεχάσει τον Αστέρη, είναι δύσκολο πια να κρύψει τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για εκείνον. Η Αργυρώ τρελαίνεται στην ιδέα πως ο Αστέρης θα είναι μαζί ξανά με τη Στέλλα και τους παρακολουθεί στον γάμο του Μαθιού.

Όμως, ο Σταύρος, μετά και την τελευταία εξαφάνιση της Αργυρώς, είναι σίγουρος πια πως συναντιέται ερωτικά με τον Αστέρη κι αυτό δημιουργεί μεγάλο ρήγμα στο ζευγάρι. Η υπομονή του πια έχει τελειώσει και ένας ακόμη μεγάλος καβγάς ανάμεσά τους είναι γεγονός. Αυτή τη φορά, ο Σταύρος είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει την Αργυρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Αστέρης κανονίζει να φύγει άμεσα για τη Γερμανία προκειμένου να μην πληγώνει την Αργυρώ με την παρουσία του στο χωριό. Ωστόσο, αυτή η απόφασή του στενοχωρεί ιδιαίτερα την Καλλιόπη, με συνέπειες στην υγεία της.

Κανείς δεν δίνει σημασία, αλλά όσο πλησιάζει η ημέρα που ο Αστέρης θα φύγει, η υγεία της Καλλιόπης επιδεινώνεται προκαλώντας ανησυχία στους γιους της. Μάλιστα, ο Μαθιός με τη βοήθεια της Στέλλας φέρνει στο αρχοντικό τον Δημήτρη, ο οποίος εξετάζει τη γυναίκα και όλοι ανακουφίζονται, όταν ακούν πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Έτσι, ο Αστέρης αποφασίζει να φύγει κανονικά για Μόναχο και την επόμενη κιόλας μέρα αποχαιρετά τους δικούς του. Παρ’ όλα αυτά, δεν σκοπεύει να φύγει πριν μιλήσει για μία τελευταία φορά με την Αργυρώ.

Λίγο πριν πάει στο αεροδρόμιο, την επισκέπτεται στο ξενοδοχείο και οι δυο τους έχουν μία συζήτηση σε κλίμα συγκίνησης. Την ίδια ώρα, φεύγει και ο Σταύρος για τα Γιάννενα, αποφασισμένος και εκείνος να πάρει τον χρόνο του και να δει πώς θα πορευτούν στο μέλλον με την Αργυρώ, καθώς ο γάμος τους είναι ένα βήμα πριν από το τέλος.

Η κοπέλα, όμως, βασανίζεται για το φευγιό του Αστέρη και σπεύδει στο αεροδρόμιο, όπου Σταύρος και Αστέρης ετοιμάζονται να αναχωρήσουν. Εκεί, λυγίζει μπροστά στον Αστέρη και για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό τού δείχνει τα πραγματικά της συναισθήματα. Εκείνος έρχεται σε μεγάλο δίλημμα για το αν πρέπει ή όχι να φύγει και να εγκαταλείψει την προσπάθεια να τον συγχωρέσει αλλά αποφασίζει πως τη δεδομένη στιγμή πρέπει να μείνει μακριά.

Οι ημέρες περνούν και η απουσία του Αστέρη από το χωριό είναι αισθητή τόσο στην Καλλιόπη όσο και στην Αργυρώ.

Όλα θα αλλάξουν αναπάντεχα. Η τελευταία συνάντηση που είχε ο Αστέρης με την Αργυρώ τον γέμισε δύναμη προκειμένου να επιστρέφει στην Κρήτη και να προσπαθήσει να κερδίσει όσα χάθηκαν ανάμεσά τους σε μία στιγμή. Η επιστροφή του Αστέρη γίνεται γνωστή σιγά-σιγά στο χωριό.

Την αρχική χαρά της Καλλιόπης, όμως, διαδέχεται η καχυποψία, για τον λόγο που ο γιος της επέστρεψε στο σπίτι. Από την άλλη, η Αργυρώ δεν θα προλάβει να χαρεί με την επιστροφή του πρώην αγαπημένου της, καθώς ο Σταύρος τής επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη. Είναι αποφασισμένος όχι μόνο να τη χωρίσει αλλά και να την εκδικηθεί που τον πλήγωσε.

Νιώθει πως ποτέ δεν τον αγάπησε και ποτέ δεν έβγαλε τον Αστέρη από το μυαλό της. Ο Σταύρος αισθάνεται πληγωμένος και θέλει να χτυπήσει την Αργυρώ εκεί που πονάει περισσότερο. Θα διεκδικήσει την κηδεμονία του μικρού Πέτρου. 0 Βαγγέλης προσπαθεί να τον συγκροτήσει αλλά τίποτε δεν μπορεί να τον κάνει να αλλάξει γνώμη.