Σασμός – Στρατής Χατζησταματίου: «Αν αποκαλύψω στον φίλο μου την οδυνηρή αλήθεια, δεν θα είναι σαν να τον… ορφανεύω για δεύτερη φορά;»

Δημοσιεύθηκε: 19 Νοεμβρίου 2021 09:50
Σασμός - Στρατής Χατζησταματίου: «Αν αποκαλύψω στον φίλο μου την οδυνηρή αλήθεια, δεν θα είναι σαν να τον… ορφανεύω για δεύτερη φορά;»

Ο Στρατής Χατζησταματίου σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Τηλέραμα, αποκάλυψε τους φόβους του Μανώλη για τον Μαθιό.

Σασμός – Στρατής Χατζησταματίου: «Αν αποκαλύψω στον φίλο μου την οδυνηρή αλήθεια, δεν θα είναι σαν να τον… ορφανεύω για δεύτερη φορά».

Πώς νιώθεις τον Μανώλη ως ρόλο;

Είναι ένα παιδί που διακατέχεται από πολύ μεγάλους φόβους… Δεν φτάνει δηλαδή που εξαιτίας του καταπιεστικού πατέρα του έχει μεγαλώσει σε ένα φοβικό οικογενειακό περιβάλλον, τώρα κρύβει και ένα μυστικό βαρύ, που αφορά τον καλύτερό του φίλο. Εξ ου και το μεγάλο δίλημμα που πρέπει να διαχειρίζεται συνεχώς σχετικά με την αλήθεια, το ψέμα, το τι είναι άδικο και τι δίκαιο.

Τι φοβάται περισσότερο; Τις επιπτώσεις στην ψυχή του φίλου του ή τον Μαθιό;

Πρόκειται για κάτι συνδυαστικό. Από την αρχή η στάση του απέναντι στον Μαθιό ήταν επιφυλακτική. Γιατί είναι μια φιγούρα ξένη προς αυτόν. Ειδικά η σχέση του Μαθιού με τα όπλα και τη βία τον τρομάζει. Επιπλέον, ο Μανώλης αγνοεί το παρελθόν… Το μόνο που έχει δει είναι έναν άνθρωπο που σκότωσε τον ξάδελφό του και στη συνέχεια έχει σχέση με τη χήρα του. Επομένως είναι φυσικός ο φόβος του. Ταυτοχρόνως, φοβάται για το τι μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια αποκάλυψη. Γιατί ο Νικηφόρος μετά τον θάνατο του πατέρα του έχει αναπτύξει με τον Μαθιό βαθιά σχέση. Το δίλημμα λοιπόν είναι πάντα εκεί, μέσα του: αν αποκαλύψω στον φίλο μου την οδυνηρή αλήθεια, δεν θα είναι σαν να τον… ορφανεύω για δεύτερη φορά;»

Advertisement

Τι θα δούμε λοιπόν προσεχώς;

Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πώς ζουν οι δύο φίλοι ως φοιτητές, μακριά από το χωριό και όσα τους βαραίνουν. Οι δεύτερες σκέψεις, τα διλήμματα, οι φόβοι δεν εγκαταλείπουν φυσικά τον Μανώλη, γιατί μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς, κυρίως από τον εαυτό σου. Όσο εξελίσσεται η ιστορία και όσο το μυστικό του θα γίνεται όλο και πιο αφόρητο για να το κρατήσει, οι δύο ήρωες θα φτάσουν σε… ακραίες καταστάσεις, ενώ η σχέση μεταξύ Μαθιού και Μανώλη θα κορυφωθεί.

Ο Μαθιός ήδη τον υποψιάζεται…

Όντως έχει κάποιες υποψίες, επειδή είναι πανέξυπνος και έχει δει την αλλαγή στη συμπεριφορά του Μανώλη. Έτσι, τον παρακολουθεί στενά και σιωπηλά και σιγά σιγά θα τον δούμε να προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβει ο Μανώλης και αν αποτελεί κάποιον κίνδυνο γι’ αυτόν.

Advertisement