Σασμός – Τάσος Νούσιας: «Ο αλληλοσπαραγμός δεν είναι καθαρή διαδρομή ζωής»

Δημοσιεύθηκε: 10 Σεπτεμβρίου 2021 08:20
Σασμός - Τάσος Νούσιας: «Ο αλληλοσπαραγμός δεν είναι καθαρή διαδρομή ζωής»

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη σειρά του Alpha, Σασμός, ο Τάσος Νούσιας μιλά για τις επιπτώσεις της βεντέτας στις οικογένειες που εμπλέκονται.

Σασμός – Τάσος Νούσιας: «Ο αλληλοσπαραγμός δεν είναι καθαρή διαδρομή ζωής».

Μιας και ξέρετε από Κρητικούς, γνωρίζετε ιστορίες από βεντέτες;

Νια, ξέρω οικογένεια που άλλαξε επίθετο και ονόματα και πήγε σε άλλη χώρα για να ξεφύγει από βεντέτα. Έχουν συμβεί αυτά που σας λέω και δυστυχώς κρατούν ακόμη. Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με την ιδέα της εκδίκησης. Είναι χρέος τους και καθήκον τους να ξεπληρώσουν το αίμα του συγγενή τους που χάθηκε. Βέβαια, αν σου έχουν σκοτώσει το γιο, την κόρη, τι κάνεις;

Έξω από το χορό θα πει κανείς, πολλά τραγούδια λες… Δεν θα ήθελες να πάρεις την ρεβάνς και να σπείρεις πόνο; Αν πάρεις το όπλο, πάει ξέφυγες… Δεν διαφέρεις. Μόνο η συγχώρεση απελευθερώνει τον άνθρωπο, πετάς τα βαρίδια και συνεχίζεις. Πιστεύω στο σασμό, στον έρωτα, στην αγάπη που μπορεί να οδηγήσει το τιμόνι προς τη συγχώρεση.

Πιστεύω στους πνευματικούς ανθρώπους κι όχι στους πτωτικούς. Ξέρετε πόσο οδυνηρό, καταστροφικό και πέρα από κάθε λογική είναι να γεννιέται ένα παιδί εγκλωβισμένο στο στόχο της εκδίκησης, να φοβάται και τη σκιά του, να μη βρίσκει λύτρωση; Είναι άνθρωπος αυτός ή σκιά; Ο αλληλοσπαραγμός δεν είναι καθαρή διαδρομή ζωής. Είπε στο 7Μέρες TV.