Σασμός: Το προαίσθημα της Άσπας που βγαίνει (δυστυχώς) αληθινό

Συντάκτης: Newsroom

1 Ιουλίου 2022 08:30

Σασμός: Το προαίσθημα της Άσπας που βγαίνει (δυστυχώς) αληθινό

Η κατάσταση στον Σασμό δείχνει πλέον λίγο οριακή όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου κύκλου. To φινάλε αναμένεται να είναι ανατρεπτικό, αλλά από την άλλη δεν θα λείψουν για μία ακόμη φορά οι αιματοχυσίες.

Στον Σασμό όσο περνούν οι μέρες τόσο μεγαλώνει η ανησυχία της Άσπας για τον Άγγελο. Η αλήθεια είναι ότι ο γιατρός δεν είναι εκείνος που ήταν παλιά. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει σημαντικά, γεγονός που αρχίζει να προβληματίζει ιδιαίτερα την αγαπημένη του. Η εμμονή του να καταστρέψει τους Σταματάκηδες, τον έχει μετατρέψει σε έναν άνθρωπο σκληρό.

Η Καλλιόπη και ο Μαθιός τον έχουν προειδοποιήσει, όμως είναι μάταιο. Μετά την αγοραπωλησία του χωραφιού, ο Άγγελος βάζει στόχο να φτάσει στα άκρα, αγνοώντας τις συνέπειες. Ειδικά μετά το επεισόδιο με τον Μαθιό στο καφενείο, όλα μυρίζουν μπαρούτι.

Η Άσπα δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη σε όλο αυτό. Αναλαμβάνει δράση και θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της ξαδέλφης της, της Αργυρώς. Η οποία μετά τον θάνατο του Πετρή και τον χωρισμό της από τον Αστέρη, έφυγε από την Κρήτη και εγκαταστάθηκε στα Γιάννενα. Ανοίγοντας παράλληλα νέα σελίδα στη ζωή της.

Η Άσπα αποφασίζει να αναλάβει δράση

Ζητάει από τον Άγγελο να εγκαταλείψουν την Κρήτη, στη σειρά του Alpha. Μόνον έτσι θα καταφέρουν να αφήσουν πίσω τους τα παλιά, να προχωρήσουν μπροστά. Ο Άγγελος μπορεί να την ακούει με προσοχή, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το νησί και να φύγει μακριά. Έτσι, αρνείται.

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει τον αγώνα του. Θέλει να δικαιώσει την ψυχή της μητέρας του, αλλά και του αδελφού του, Πετρή.

Όσο κι αν η Άσπα προσπαθεί να τον πείσει πως μακριά από την Κρήτη θα βρουν την ευτυχία, ο Άγγελος κλείνει τα αυτιά του. Δεν καταλαβαίνει πως με την συμπεριφορά του, ορίζει μόνος του το τέλος.

Ο Κώστας καραδοκεί. Η ζήλια του για την Άσπα φουντώνει. Εκείνη έχει ένα κακό προαίσθημα. Μέσα της τρέμει πως το κακό δεν θα αργήσει να γίνει. Και δυστυχώς για εκείνη θα δικαιωθεί από τις τραγικές εξελίξεις. Κι αυτό γιατί ο Άγγελος θα χάσει τη ζωή του από τα χέρια του Κώστα.