Ρεπορτάζ: σκάνδαλο με πρώην ιερέα -γυμνό- και δύο γυναίκες, με φόντο το δικαστήριο του Αγρινίου

26 Νοεμβρίου 2018 14:46

Δύο γυναίκες κι ένας πρώην παπάς σ’ ερωτικό τρίγωνο τα «έσπασαν» μεταξύ τους. Έτσι, βρέθηκαν στο Μονομελές Δικαστήριο κακουργημάτων του Αγρινίου. Ακούγεται σκανδαλώδες; Είναι! Kαι πολύ. 

Πρόκειται για έναν 63χρονο ιερέα, που έχει εγκαταλείψει τα θεία και δυο γυναίκες, η μια διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών και η δεύτερη παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Πάμε στο στόρι, όμως: το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου του 2015 ο 60χρονος τότε ιερέας που είναι σε αργία, βρέθηκε… γυμνός από αστυνομικούς σε ερημική περιοχή του Μεσολογγίου. Υποστήριξε πως είχε ραντεβού με τις δυο γυναίκες. Ενώ επιδίδονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί τους στο αυτοκίνητο της μιας, άγνωστος τον πλησίασε, τον λήστεψε και τον άφησε γυμνό στη… μέση του πουθενά! Στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης εξαφανίστηκε με τις γυναίκες, σύμφωνα πάντα με το φερόμενο θύμα. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο απρόβλεπτη: οι γυναίκες, όχι μόνο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά μήνυσαν τον ιερέα για απόπειρα βιασμού. Την επομένη, δε, γνωστός των δυο γυναικών πήρε τα ρούχα του 60χρονου  με ερωτικά βοηθήματα και τα παρέδωσε στη Μητρόπολη Ναυπάκτου! Εκεί εμβρόντητοι οι άνθρωποι της Μητρόπολης, τα παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, η υπόθεση έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων με τις δυο γυναίκες να είναι κατηγορούμενες για ληστεία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του 63χρονου. Τόσο δια του νομικού τους όσο και στις απολογίες τους, παραδέχτηκαν πως ως μοναδικό σκοπό είχαν να προσβάλλουν τον πρώην ιερέα. Αυτό γιατί ο 63χρονος φέρεται να  να είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός απέναντι στη διαζευγμένη. Έτσι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να απαλλαγούν.

Το φερόμενο ως θύμα απέσυρε την μήνυση του και οι γυναίκες απηλλάγησαν για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Δικάστηκαν, όμως, για το κακούργημα της ληστείας, καταδικάστηκαν σε τριετή φυλάκιση με αναστολή κι άσκησαν έφεση. Αναμένεται και το δικαστήριο για την απόπειρα βιασμού…