Σε κλινική Covid μετατρέπεται η ογκολογική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Δημοσιεύθηκε: 17 Νοεμβρίου 2021 07:30
Σε κλινική Covid μετατρέπεται η ογκολογική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Θα λειτουργήσει εντός του 48ωρου – Το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Εργαζομένων Παναγιώτης Τουχτίδης

Σε κλινική Covid μετατρέπεται η ογκολογική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων κρουσμάτων και τον πολλαπλασιασμό ασθενών είναι συνεχείς οι ανακατατάξεις στα νοσοκομεία. Με σκοπό να αποφευχθεί η κατάρρευση του ΕΣΥ, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του 4ου κύματος της πανδημίας.

Στο Γ.Ν Παπαγεωργίου αποφασίστηκε για τους προαναφερόμενους λόγους να ανοίξει 5η κλινική covid. Ενώ για την επίτευξη του εγχειρήματος κρίνεται αναγκαίο να κλείσει μία ογκολογική.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν Παπαγεωργίου Παναγιώτης Τουχτίδης στο GRTimes:

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και αποφασίστηκε με γνώμονα την αποσυμπίεση να προστεθεί πέμπτη κλινική στις μέχρι πρότινος τέσσερις για περιστατικά covid».

Ανησυχητικό είναι ωστόσο ότι για να λειτουργήσει καινούρια κλινική για ασθενείς με κορονοϊό θα αναγκαστεί να κλείσει μια ογκολογική. Και οι ασθενείς του ογκολογικού και αιματολογικού να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία αναλόγως.

Όπως αναφέρει ο κύριος Τουχτίδης η κλινική covid έχει δρομολογηθεί να τεθεί σε λειτουργία εντός 48ωρου. Και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί ασθενείς μέχρι την Πέμπτη που έχει εφημερία το Παπαγεωργίου.

Ο κ. Τουχτίδης αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία εφημερία του «Παπαγεωργίου» κάνοντας γνωστό ότι 25 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 13 σε ΜΑΦ και 108 σε απλές κλίνες, ενώ όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος 15 διασωληνωμένοι ασθενείς στο Παπαγεωργίου βρίσκονται σε ΜΑΦ και στεφανιαία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

ygeiamou