Σε μπελάδες Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ: Υποψίες για παράνομη υιοθεσία του γιου τους Μάντοξ

Δημοσιεύθηκε: 19 Ιουλίου 2021 10:30
Σε μπελάδες Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ: Υποψίες για παράνομη υιοθεσία του γιου τους Μάντοξ

Προβλήματα στην οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να δημιουργήσει το νέο ντοκιμαντέρ, «The Stolen Children». Διερευνά τις παράνομες υιοθεσίες στην Καμπότζη. Όπως αυτή του μικρού Μάντοξ, που υιοθετήθηκε το 2002 από τη διάσημη σταρ του Χόλιγουντ.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι μία από τους εκατοντάδες γονείς στις ΗΠΑ που υιοθέτησαν παιδιά από την Καμπότζη, μέσω του πρακτορείου υιοθεσιών της Αμερικανίδας Λορίν Γκαλίντο. Η οποία χρησιμοποιούσε παράνομα μέσα και πρακτικές, χωρίς να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες.

Το 2004 η Γκαλίνο φυλακίστηκε με την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων για να εκδώσουν οι ΗΠΑ βίζα για ορφανά παιδιά.

Η 21χρονη σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ, Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, είναι και η ίδια ένα παιδί που γεννήθηκε στην Καμπότζη. Και οι Αμερικανοί θετοί γονείς της την υιοθέτησαν μέσω του πρακτορείου της Γκαλίντο.

Η σκηνοθέτις προσπαθεί να αποδείξει πως «άνθρωποι» της Γκαλίντο ταξίδευαν σε φτωχές αγροτικές περιοχές της Καμπότζης. Προκειμένου να πάρουν παιδιά από οικογένειες έναντι 100 δολαρίων! Μεταξύ των ετών 1997 και 2001 οι μισές υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη στις ΗΠΑ είχαν πραγματοποιηθεί μέσω του γραφείου της Γκαλίντο.

Εκείνη την περίοδο η Γκαλίντο μαζί με την αδελφή της, Λιν Ντέβιν, είχαν ιδρύσει το γραφείο υιοθεσιών Seattle International Adoptions. Και λίγο μετά την υιοθεσία του Μάντοξ από την Αντζελίνα Τζολί, η Γκαλίντο μπήκε φυλακή. Στη δε αδελφή της επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 δολάρια, για πλαστογραφία εγγράφων των υιοθεσιών.

Αντζελίνα Τζολί: Δεν θα έκλεβα ποτέ από μία μητέρα το παιδί της

Όταν το σκάνδαλο με τις παράνομες υιοθεσίες έγινε γνωστό στις ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση και αρκετές άλλες χώρες σταμάτησαν τις υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη. Τότε, η Τζολί, που ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρντον, είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε τίποτα για το παράνομο κύκλωμα υιοθεσιών.

Και επέμενε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να πιστοποιούν πως ο Μάντοξ δεν είναι ορφανός. Η ίδια είχε αναφέρει ότι «ποτέ δεν θα έκλεβε από μία μητέρα το παιδί της».

Η σκηνοθέτις Ελίζαμπεθ Τζέικομπ έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη προκειμένου να βρει πληροφορίες από τους ντόπιους. Ώστε να αποκαλύψει την αλήθεια για τις χιλιάδες παράνομες υιοθεσίες στην χώρα, μεταξύ των οποίων η δική της και του Μάντοξ.