Σεισμός 5,1 βορειοδυτικά της Αθήνας-κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο: Τι λένε οι σεισμολόγοι

19 Ιουλίου 2019 14:57

Σεισμός της τάξης των 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις δύο και δεκατρία μ.μ. στην Αττική, με επίκεντρο τη Μαγούλα. Καθότι ισχυρός και διάρκειας δεκαπέντε δευτερολέπτων, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα φανάρια σε κεντρικούς δρόμους να σταματήσουν για λίγο να λειτουργούν και κόσμο να βγαίνει πανικόβλητος απ’ τα κτίρια.

Τα πρώτα λεπτά σημειώθηκαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, συγκεκριμένα, ο σεισμός είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και είχε 14 χλμ. εστιακό βάθος.

Αυτήν τη στιγμή έχουν μειωθεί τα προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι σε περιοχές του λεκανοπεδίου υπάρχει ακόμα διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ισχυρός σεισμός άνω των 5 Ρίχτερ - Αισθητός σε όλη την Αθήνα

Χαρακτηριστική, δε, είναι η φωτογραφία με τον φακό του iciao.gr του εξωφύλλου του θέματος, ακριβώς έξω απ’ το κοσμηματοπωλείο του Ζολώτα στο κέντρο της πόλης: αποτυπώνει ακριβώς την αντίδραση του κόσμου.

Οι σεισμολογόγοι, πάντως, από την πλευρά τους, ακόμα δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Το μέγεθος είναι 5,1 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε και ένας μετασεισμός περίπου 3,1 Ρίχτερ. Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος μετασεισμός», δηλώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης  Καρακώστας.