Έρευνα: μύθος (και) το ότι οι γυναίκες θέλουν λιγότερο σεξ απ’ τους άντρες

Δημοσιεύθηκε: 06/02/2019 19:04
Έρευνα: μύθος (και) το ότι οι γυναίκες θέλουν λιγότερο σεξ απ' τους άντρες

Μπορεί να μη σκεφτόμαστε το σεξ ανά δευτερόλεπτα, όπως οι άντρες, ποιος σας είπε, όμως, ότι εμείς, οι γυναίκες δεν θέλουμε πάρα πολύ το σεξ; Πολλοί παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους δεν είναι πάντα πρόθυμες για συνουσία. Όμως, στο διά ταύτα, τέτοιες ατάκες δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα.

Νέα έρευνα για το σεξ, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Personality and Social Psychology», διαπίστωσε ότι σε μακροχρόνιες σχέσεις οι άνδρες υποτιμούν  τη σεξουαλική επιθυμία της συντρόφου τους.

Πώς έγινε η έρευνα

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Mississauga στο Τορόντο  πραγματοποίησαν τρεις επιμέρους μελέτες. Στην πρώτη, συμμετείχαν 44 ετερόφυλα ζευγάρια, στη δεύτερη συμμετείχαν 84 ζευγάρια (4 εκ των οποίων ήταν ομόφυλα) και στην τρίτη 101 ζευγάρια (6 εκ των οποίων ήταν του ιδίου φύλου).

Σε κάθε μελέτη, τα ζευγάρια κλήθηκαν να παράσχουν πληροφορίες καθημερινά σχετικά με τη σεξουαλική τους επιθυμία. Επίσης, σχετικά με την ικανοποίηση που νιώθουν στη σχέση τους και το πόσο έντονη δέσμευση νιώθει ο ένας για τον άλλο. Τους ζητήθηκε να υποβάλουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την αντίληψή τους για τη σεξουαλική επιθυμία του/της συντρόφου τους. Ακόμα, το πόσο ικανοποιημένοι και δεσμευμένοι πιστεύουν ότι είναι οι σύντροφοί τους. Κάθε ζευγάρι κατέγραψε επίσης το πόσο συχνά έκανε σεξ.

Το ρεζουμέ

Οι άνδρες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι γυναίκες θέλουν αραιά να κάνουν σεξ. Μύθος και αυτό, όμως.  Υποτιμούν δηλαδή τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Βέβαια, δεν διευκρίνισαν αν η έρευνα έγινε και στην… Μεσόγειο, έστω στην Ευρώπη. Έχω την αίσθηση πως τα πράγματα θα ήταν εντελώς αλλιώτικα σε τέτοια περίπτωση.

Ντονατέλλα Αδάμου