Σήλια Κριθαριώτη: διαρρήκτες στο ατελιέ της στην Ακρόπολη! Το σοκ της σχεδιάστριας

24 Απριλίου 2022 09:10

Σήλια Κριθαριώτη: διαρρήκτες στο ατελιέ της στην Ακρόπολη! Το σοκ της σχεδιάστριας

Ποιοι έβαλαν στο μάτι τη Σήλια Κριθαριώτη; Αναταραχή προκλήθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, αφού το ατελιέ της διάσημης σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη έγινε στόχος «ποντικών».

Σήλια Κριθαριώτη: διαρρήκτες στο ατελιέ της στην Ακρόπολη! Το σοκ της σχεδιάστριας

Η σχεδιάστρια και σύζυγος του πασίγνωστου εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, ανησύχησε πολύ από το γεγονός, αλλά ευτυχώς για εκείνη η ζημιά δεν ήταν μεγάλη, αφού οι δράστες έκαναν λάθη που οδήγησαν στη σύλληψή τους, μαζί με τα… λάφυρά τους από το «ντου».
Το ατελιέ της γνωστής σχεδιάστριας στο κέντρο της Αθήνας λοιπόν έβαλαν στο στόχαστρό τους δύο νεαροί διαρρήκτες. Οι οποίοι φαίνεται ότι παρακολουθούσαν καιρό τον στόχο τους και αποφάσισαν να δράσουν πριν από μερικές ημέρες. Ελπίζοντας ότι θα έκαναν γερή… μπάζα, αφού πόνταραν στο… βαρύ όνομα της Σήλιας Κριθαριώτη.

Οι δύο δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εισέβαλαν από το παράθυρο στον οίκο μόδας όπου στεγάζεται το νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή της Ακρόπολης. Και κατάφεραν να αφαιρέσουν είδη ένδυσης, αξεσουάρ και κοσμήματα.
Όμως, δεν ολοκλήρωσαν το σχέδιό τους, για καλή τύχη της πασίγνωστης σχεδιάστριας. Κι αυτό γιατί οι δύο κακοποιοί δεν ήταν και τόσο… αθόρυβοι όσο θα έπρεπε. Κι έτσι αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους ένας υπάλληλος σεκιούριτι, ο οποίος ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικοί, που ενήργησαν τάχιστα, κατάφεραν να φτάσουν προτού οι διαρρήκτες εγκαταλείψουν το ατελιέ με τη λεία τους. Οι δράστες, ηλικίας 23 και 19 χρόνων, εγκλωβίστηκαν στον χώρο, καθώς οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τις εξόδους. Κι έτσι η σύλληψή τους ήταν αναπόφευκτη.
Οι νεαροί «ποντικοί» οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.