Σιωπηλός Δρόμος – Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η ζωή όλων των ηρώων, αυτή τη στιγμή, κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, μια πολύ λεπτή ισορροπία»

Δημοσιεύθηκε: 14 Ιουνίου 2021 19:15
Σιωπηλός Δρόμος - Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η ζωή όλων των ηρώων, αυτή τη στιγμή, κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, μια πολύ λεπτή ισορροπία»

Η Πηνελόπη Τσιλίκα σε μια συνέντευξη που ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της Θάλειας Καρούζου και τις σχέσεις της με την οικογένειά της και τον ενορχηστρωτή της απαγωγής.

Σιωπηλός Δρόμος – Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η ζωή όλων των ηρώων, αυτή τη στιγμή, κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, μια πολύ λεπτή ισορροπία».

Τι σας ιντρίγκαρε στον συγκεκριμένο ρόλο;

Ότι η Θάλεια διεκδικεί την ωριμότητα της, να επικοινωνήσει για πρώτη φορά με τους ανθρώπους, να βρει τη φωνή της.

Θεωρείτε πως είναι αδικημένη από την οικογένεια της;

Πιστεύω ότι ο πατέρας της έπρεπε να είχε επενδύσει λίγο παραπά­νω χρόνο και ενέργεια για να διαχειριστεί, να αναγνωρίσει και να μεγαλώσει το παιδί του, κι ας ήταν δύσκολο.

Η σχέση της με τον Νάσο πώς θα εξελιχθεί;

Όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της απαγωγής.

Έχει συναισθήματα για εκείνον;

Ναι, έχει. Ο Νάσος έχει στοιχεία που η Θάλεια δεν έχει συναντήσει στο Βαθύ, έχει καθαρότητα, και δεν διστάζει να την εμπιστευτεί και να την προκαλεί να γίνει καλύτερη.

Τα μυστικά έχουν καθορίσει την πορεία της οικογένειας Καρούζου;

Ναι. Τα μυστικά και η αδυναμία να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλον, η τάση τους να κρατούν μυστικές τις σκέψεις τους και την αγαπητούς. Γιατί δεν είναι ότι ο Σπύρος Καρούζος δεν αγαπάει την κόρη του, απλά της το έχει κρατήσει μυστικό.

Ο Βασίλης αποκαλύπτει στη Θάλεια τις παράνομες δραστηρι­ότητες του πατέρα της. Θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληφοροφίες εναντίον του;

Θα φανεί στο 10ο επεισόδιο, που έρχεται.

Όταν το μάθει ο πατέρας της, ο Σπύρος, η ζωή της θα κινδυνεύσει;

Η ζωή όλων των ηρώων, αυτή τη στιγμή, κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, μια πολύ λεπτή ισορροπία.

Τι να περιμένουμε από τα επόμενα επεισόδια;

Θα δείτε το κουβάρι να ξετυλίγεται, προς όλες τις κατευθύνσεις…

Ποιο θα ήταν για εσάς το ιδανικό φινάλε για την ηρωίδα που υποδύεστε;

Να καταφέρει να παλέψει, να καταφέρει να φτάσει στο τέλος του δρόμου, να βρει τη φωνή της. Έτσι θα μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή.

Τι είναι αυτά που απολαμβάνετε περισσότερο στα γυρίσματα;

Το ότι έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε δημιουργικά σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Μπορώ πλέον να πω ότι κάθε συνεργάτης στον «Σιωπηλό δρόμο» έχει μια θέση στην καρδιά μου, νιώθω χαρά και ευγνωμοσύνη που τους έχω συναντήσει.

Τι θεωρείτε πως κάνει τον «Σιωπηλό δρόμο» να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τηλεοπτικές σειρές;

Η ιστορία του, που είναι πολύ δυνατή, με αρχή, μέση και τέλος, σε δεκατρία επεισόδια, ο τρόπος με τον οποίο ο Βαρδής έχει επιλέξει να προσεγγίσει και να κινηματογραφήσει αυτήν την ιστορία, η δου­λειά που κάνουμε όλοι οι ηθοποιοί, η υψηλή αισθητική που προσπα­θούν όλοι οι συντελεστές να πετύχουν. Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες σειρές που σέβονται τον θεατή τους, σε καμία περίπτωση δεν είμα­στε ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι. Είπε στο My TV.