Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν έχω βρει τον λόγο να κάνω γάμο»

15 Απριλίου 2022 09:40

Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν έχω βρει τον λόγο να κάνω γάμο»

Η Σμαράγδα Καρύδη κάθισε απέναντι από τον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Μίλησε για τη ζωή της για την υποκριτική, για την απόφαση να μην κάνει ποτέ έναν γάμο. Όπως επίσης και για τις πιο σημαντικές δουλειές της.

Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν έχω βρει τον λόγο να κάνω γάμο».

«Ήξερα πάντα ότι το έχω με την υποκριτική αλλά ήμουν τόσο φοβισμένη που δεν μπορούσα να το εκφράσω, φοβόμουν την απόρριψη και την αποτυχία. Ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, ότι αυτό είναι συναρπαστικό, η αβεβαιότητα μου φαινόταν συναρπαστική, με έπνιγε η σιγουριά».

Ο ρόλος της Ντάλιας στο Παρά Πέντε

«Ήταν μια τεράστια έμπνευση όλο το Παρά Πέντε. Όντως δεν με ήθελαν αυτοί ο Γιώργος Καπουτζίδης κι ο Μιχάλης Μαρίνος. Μάλιστα το βράδυ έπαιζαν χαρτιά κι επιτραπέζια και σκέφτονταν οποιονδήποτε να παίξει για να μην είμαι εγώ γιατί ο Μιχάλης είχε όντως την εντύπωση ότι θα είμαι κάποια που δεν θα μιλά σε κανένα και θα είμαι μέσα στα βιβλία.

Ο Αντώνης Αγγελόπουλος, το λέω πάντα και τον ευγνωμονώ, μου πρότεινε αυτόν το ρόλο. Όταν διάβασα το σενάριο ξέκλεισα κάτι άλλο που είχα σχεδόν κλείσει. Το έκλεισα με λιγότερα λεφτά γιατί ήθελα να το κάνω οπωσδήποτε. Δούλεψα λίγο το ρόλο στην αρχή για να τον φανταστώ. Ο Γιώργος δεν είχε γράψει το ρόλο για εμένα αλλά για άλλο πρόσωπο».

Η Σμαράγδα Καρύδη επέλεξε να ζει με τα δικά της πρότυπα

Ο έρωτας την ανανεώνει και όπως αποκάλυψε στο σχολείο υπήρξε κακή μαθήτρια ακριβώς επειδή το μυαλό της ήταν όλο στους έρωτες! Στην πορεία όμως βρήκε ισορροπία ανάμεσα στα προσωπικά της και τα επαγγελματικά της.

«Έχω ζήσει τη ζωή που με ικανοποίησε, δεν έχω παράπονα από κανέναν τομέα. Ούτε εργασιομανής είμαι, για πολλά χρόνια τεμπέλιασα στη δουλειά. Τελικά βρήκα όμως μία ισορροπία στη δουλειά και τη ζωή μου».

Ο γάμος και η μητρότητα δεν ήταν στο πλάνο της

«Απέρριψα τον γάμο γιατί δεν με ενδιέφερε, δεν έχω βρει τον λόγο να κάνω γάμο».

Επίσης για τη μητρότητα είπε «Θα γινόμουν σκλάβα του παιδιού και θα άφηνα όλη τη ζωή μου πίσω. Το καταλαβαίνω από το σκυλί μου. Ένιωσα ότι δεν έχω τα αποθέματα ούτε την όρεξη να αφιερωθώ σε κάτι τέτοιο. Και ήταν κάτι που ποτέ δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα». Τα τελευταία χρόνια έχει βρει την ισορροπία της ζώντας με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Όσα είπε ο Θοδωρής Αθερίδης για την Σμαράγδα Καρύδη

«Η Σμαράγδα όπως όλοι οι ηθοποιοί οι ταλαντούχοι περίπου ξέρουμε τι θα κάνουμε στην ηθοποιία. Όταν έκανε μιούζικαλ, ήξερε μέχρι πού μπορεί να το φτάσει. Είναι στο μόνο πράγμα που έχω μείνει άναυδος. Ήταν πιο χορεύτρια από τις χορεύτριες, πιο τραγουδίστρια από τις τραγουδίστριες.ε την ίδια έννοια ξέρω ότι μπορεί να γράψει σενάριο ή να σκηνοθετήσει κάποια στιγμή θα τη δούμε να το κάνει».

«Τις τριβές από τη δουλειά θα τις έχουμε είτε δουλεύουμε πολλές ώρες μαζί είτε όχι. Με τη Σμαράγδα σχετιστήκαμε σε μία σοβαρή ηλικία που ξέραμε τι θέλουμε από έναν σύντροφο οπότε απαραίτητο συστατικό είναι να ταιριάζεις με τον άλλο, να είσαι συντροφιά και να είσαι φίλος.

Για την παρουσίαση στην τηλεόραση είπε

«Δεν είναι κάτι που το έχω δουλέψει. Αν νιώσω ότι κάτι μπορώ να κάνω, θα το έκανα. Μου προέκυψε και είπα να το κάνω αλλά το φοβόμουν. Φοβόμουν μήπως δεν το κάνω καλά».