Σοφία Μανωλάκου: το απίστευτο περιστατικό που της συνέβη σε παράσταση

13 Απριλίου 2022 19:15

Σοφία Μανωλάκου: το απίστευτο περιστατικό που της συνέβη σε παράσταση

Η Σοφία Μανωλάκου ήταν η καλεσμένη της Κυψέλης στην ΕΡΤ2 και μίλησε για τις τηλεοπτικές σειρές που έχει παίξει και για το θέατρο. Επίσης αποκάλυψε το περιστατικό λεκτικής βίας που αντιμετώπισε σε παράσταση.

Σοφία Μανωλάκου: το απίστευτο περιστατικό που της συνέβη σε παράσταση.

Λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής χάθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ έχει πολλές δομές και πήγα σε λάθος στούντιο για αυτό μπήκα έτσι. Μπαίνω μέσα λέω ‘Γεια σας, ήρθα για την εκπομπή Κυψέλη’ και μου λένε ‘Δεν είναι εδώ, είναι 5-6 χλμ πιο πέρα’».

Η λεκτική βία σε θεατρική παράσταση

«Αυτό συνέβη λίγο αφότου είχα βγει από τη δραματική οπότε ήμουν πιο μαζεμένη, δεν έπαιρνα τον χώρο που μου αναλογούσε. Βρίσκουν πάτημα. Ξέρεις τι συμβαίνει στην κοινωνία μας; Κάποιοι για να δείξουν πιο έξυπνοι από τους άλλους, επειδή έχουν κόμπλεξ ή κοινωνικό άγχος, εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που μπορεί να φαίνονται πιο ευγενικοί και ανεκτικοί κι εις βάρος αυτών δείχνουν την εξυπνάδα τους. Με κορόιδευε για το οτιδήποτε έκανα ή έλεγα και το σχολίαζε… Τότε δεν ήξερα να το διαχειριστώ αλλά ο χρόνος ήρθε και με λύτρωσε γιατί με τον καιρό ανέβηκα κάπως στα μάτια της υποκριτικά και άλλαξε τη στάση της απέναντί μου. Παραδέχτηκε ότι με είχε παρεξηγήσει και μου μίλησε» πρόσθεσε η Σοφία Μανωλάκου.

Σε άλλη συνέντευξή η Σοφία Μανωλάκου είπε για το συγκεκριμένο περιστατικό και για το #metoo

Η χρονιά που μας πέρασε σημαδεύτηκε επίσης και από το ελληνικό κίνημα #Me Too. Εσύ ήσουν από τις γυναίκες που δήλωσαν ότι έχουν βιώσει λεκτική βία από συνάδελφό τους. Αισθάνεσαι μια δικαίωση πια;

Όταν το θύμα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για όσα έχει βιώσει, είμαστε όλοι μας ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Η λύτρωση θα έρθει όταν αυτοί που έκαναν το «κακό» μετανοήσουν και δεν το επαναλάβουν, όταν πάψουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Εσύ πώς αντιμετώπισες αυτό που σου συνέβη τότε;

Με το δικό μου τρόπο. Η δική μου εμπειρία δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με όσα κατήγγειλαν συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν κάτι τόσο ακραίο αλλά πολύ πιο ανώδυνο, απλά το παραδέχτηκα κι εγώ όταν ρωτήθηκα σχετικά. Το αντιμετώπισα με το δικό μου τρόπο και όλα καλά. Είπε στο 7Μέρες TV.