Σοφία Μπεκατώρου: «Την κακοποίηση την κουβαλάς σαν πένθος μέσα σου»

Δημοσιεύθηκε: 20 Φεβρουαρίου 2021 10:54
Σοφία Μπεκατώρου: "Την κακοποίηση την κουβαλάς σαν πένθος μέσα σου"

Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο περιοδικό OK για την δύσκολη ψυχολογία που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που έχει κακοποιηθεί ψυχολογικά ή σωματικά.

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε το πώς βιώνει εκείνη όλα αυτά τα χρόνια την κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της εθνικής Ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

«Ήταν και για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Πράγματι έλαβα πάρα πολλά μηνύματα, ειδικά τον πρώτο καιρό. Υπήρξαν πολλές γυναίκες αλλά και άντρες που ένιωσαν οικειότητα και μοιράστηκαν μαζί μου μια κακοποιητική εμπειρία. Άλλοι το κατήγγειλαν, ενώ κάποιοι άλλοι μπήκαν σε μια διαδικασία να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό. Το τραύμα που αφήνει μια κακοποιητική εμπειρία δεν μπορεί να λυθεί μόνο του. Ένα μοίρασμα μέσα στην οικογένεια ή με έναν φίλο δεν μας βοηθά να το ξεπεράσουμε. Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται. Είναι σαν πένθος που πάντα κουβαλάς και πρέπει να βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς».

«Έχω χάσει τη μαμά και την αδελφή μου. Έχω έναν αδελφό και τον μπαμπά μου, ο οποίος πλέον είναι μεγάλος άνθρωπος και πάσχει από άνοια. Ο αδελφός μου με στήριξε πολύ μετά τη δημοσιοποίηση. Όμως, δεν το είχα μοιραστεί μαζί τους πριν. Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με άλλες αξίες και αρχές. Ήταν της φιλοσοφίας «Δεν μιλάμε προς τα έξω, προστατεύουμε την εικόνα μας, μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι». Το ήξερα από την αρχή αυτό, γι’ αυτό και δεν του είχα μιλήσει, ένιωθα πως δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί»

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.