Σοκ! Επώνυμες θύματα βίας «Απλώς γιατί είναι γυναίκες…»

Δημοσιεύθηκε: 26/11/2019 16:08
Σοκ! Επώνυμες θύματα βίας "Απλώς γιατί είναι γυναίκες..."

Εν έτει 2019 η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο σε έξαρση με θύματα εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία πραγματικά είναι σοκαριστικά.
Ο Ιταλός καλλιτέχνης και ακτιβιστής Alexsandro Palombo, παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. O 46χρονος, ο οποίος μέσα από τα έργα του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, επέλεξε να υπογραμμίσει το πρόβλημα με εικόνες ισχυρών γυναικών της πολιτικής σκηνής, τις οποίες παραποίησε και δημοσίευσε στο Facebook.


O Palombo σχεδίασε μώλωπες σε πρόσωπα γυναικών όπως η Άνγκελα Μέρκελ, η Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα, η Μπριζίτ Μακρόν και η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ,
Στις εικόνες οι «κακοποιημένες» γυναίκες κοιτάζουν ευθεία στον φακό, τη στιγμή που διαφαίνονται τραυματισμοί σε διάφορα μέρη του σώματός τους.
«Είμαι θύμα βίας», «Λαμβάνω χαμηλότερο μισθό», «Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον θέλω να παντρευτώ», «Έχω υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων», είναι μερικές από τις φράσεις που αναγράφονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

International Day for the Elimination of Violence against Women"Just because I'm a woman" by aleXsandro PalomboWomen…

Gepostet von Alexsandro Palombo am Montag, 25. November 2019