Σον Πεν – Μπεν Στίλερ: Ανεπιθύμητοι στη Ρωσία, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Σεπτεμβρίου 2022 08:20

Οι Σον Πεν και Μπεν Στίλερ είναι μεταξύ των 25 Αμερικανών υπηκόων, στους οποίους απαγορεύεται μόνιμα η είσοδος στη Ρωσία.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέβαλε προσωπικές κυρώσεις σε ομάδα Αμερικανών ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον Ρώσων λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες Σον Πεν και Μπεν Στίλερ έχουν επικρίνει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Σον Πεν είναι γνωστός για τη δράση του σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με στόχο την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. Τον Φεβρουάριο, έφυγε από τη χώρα ενώ γύριζε ντοκιμαντέρ του VICE για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μάλιστα, αναγκάστηκε να φύγει με τα πόδια, μαζί με τα εκατομμύρια των Ουκρανών που πέρασαν τα σύνορα με την Πολωνία κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Από τη δική του πλευρά, ο Μπεν Στίλερ, ο οποίος είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επαίνεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκαλώντας τον «ήρωά μου», μετά από επίσκεψη στη χώρα κατά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε. Ανακοίνωσε ότι στην ομάδα Αμερικανών υπηκόων, στην οποία περιλαμβάνονται επιχειρηματικά στελέχη, ακαδημαϊκοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα απαγορευτεί για πάντα η είσοδος στη Ρωσία.

Η απαγόρευση αφορά έξι γερουσιαστές και μέλη της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων την υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Φυσικά, ανεπιθύμητος στη Ρωσία είναι και ο ίδιος ο Μπάιντεν. 

«Οι εχθρικές ενέργειες των αμερικανικών Αρχών, που συνεχίζουν να παίρνουν ρωσοφοβική κατεύθυνση, καταστρέφοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις και εντείνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα απωθούνται σθεναρά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στη σύζυγο και την κόρη του Μπάιντεν.

Και αυτό επειδή η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην οικογένεια του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.