Δεν ξέρετε τη Sophia Amaruso; Είναι η 28χρονη Ελληνίδα που έγινε εκατομμυριούχος, ξεκινώντας από 1… σακάκι

22 Νοεμβρίου 2018 11:46

Μια φορά κι έναν καιρό, στα 21 της, επτά χρόνια πριν δηλαδή, βρήκε ένα vintage σακάκι Chanel. Το αγόρασε έναντι μόλις έξι ευρώ, το πούλησε μέσω E-bay  για 834 ευρώ και… αυτό ήταν. Στη συνέχεια, έγινε μια επιτυχημένη Ελληνίδα designer! Το 2006 ίδρυσε δική της εταιρεία, τη Nasty Gal. H Nasty Gal το 2012 τετραπλασίασε τα έσοδα της φτάνοντας τα 130 εκατομμύρια δολάρια (99 εκατομμύρια ευρώ).

TIPS ΓΙΑ ΤΗ BIZ ΤΗΣ

Η Nasty Gal είναι σήμερα μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Αμερικής, που φιγουράρει στις λίστες του Forbes!

O επενδυτικός κολοσσός Index Ventures, επένδυσε πρόσφατα 9 εκατομμύρια δολάρια (6,8 εκατομμύρια ευρώ).

250.000 επισκέπτες μπαίνουν στο site της καθημερινά, με μέσο χρόνο αναμονής στη σελίδα 7 λεπτά!

Προωθεί ρούχα σε 50 χώρες, ενώ η σελίδα της στο Facebook ξεπερνάει τα 500.000 like, ακόμη και οι manager του γνωστού ιδιοκτήτη του Facebook Mark Zuckerberg την «κυνηγάνε» για συνεργασία!

Η ίδια λέει: «Σύντομα θα γίνουμε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό σήμα», και στηρίζει την επιτυχία της στο ότι «δεν έβαζα στόχους, δεν κοίταγα προς την κορυφή, απλά έκανα το χόμπι μου επάγγελμα».

Όλη η οικογένεια της Amaruso ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, ο παππούς της είχε δικό του ξενοδοχείο, ο πατέρας της πουλούσε ασφάλειες και δάνεια, η μητέρα της ήταν μεσίτρια…κι έτσι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά!

Ο πατέρας της την συμβούλευε: «Πάντα να κινείσαι, να εμφανίζεσαι, να καθαρίζεις ακόμη και το πάτωμα…ακόμη κι αν δεν στο ζήτησε κανείς!».