Spirto-αποκλειστικό: η σκληρή δοκιμασία στον γάμο του Πέτρου Φιλιππίδη

13 Μαρτίου 2021 10:00

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ένα ισχυρός παράγοντας - Δεν τα έβαζες εύκολα μαζί του»

Το τσουνάμι των τελευταίων αποκαλύψεων σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη δοκιμάζει σκληρά τον γάμο του με την Ελπίδα Νίνου. Ο ηθοποιός περνάει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Από τη μία βλέπει πως η καριέρα του και η δημοφιλία του –ακόμη και η αξιοπρέπειά του- έχουν καταρρεύσει με πάταγο εν μέσω γενικής κατακραυγής. Από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει μία τεραστίων διαστάσεων οικογενειακή κρίση.

Είναι μία εξέλιξη που δεν προκαλεί σε κανέναν έκπληξη.

Ήταν σχεδόν δεδομένο πως η περιπέτεια στην οποία έχει βρεθεί μπλεγμένος ο 57χρονος πρωταγωνιστής θα διάβρωνε τη σχέση του με τη γυναίκα του. Το θέμα είναι μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει όλο αυτό.

Τα πράγματα στην εστία του ζεύγους στο Ψυχικό μόνο καλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Είναι πολύ δύσκολο και για τους δύο να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της

Αρκεί κάποιος να δοκιμάσει για λίγο να βρεθεί στη θέση της Νίνου. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της δεν θα μπορούσε να «δει» τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Από εκεί που τα πράγματα κυλούσαν αρμονικά στη ζωή της, ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε για την οικογένειά της. Η οποία βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση και μάλιστα με το βλέμμα της κοινής γνώμης καρφωμένο πάνω της!

Πώς να ανταπεξέλθει σε αυτήν την πίεση ειδικά από τη στιγμή που αισθάνεται πως έχει περιέλθει σε αδιέξοδο;

Τσακωμοί κάθε ημέρα

Η σχέση με τον άντρα της δεν πρόκειται ποτέ φυσικά να είναι η ίδια μετά από όσα έχουν συμβεί. Κάθε ημέρα φθείρεται όλο και περισσότερο, ειδικά από τη στιγμή που είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στον ίδιο χώρο, στο «χρυσό κλουβί» του Ψυχικού.

Είναι τέτοια η ένταση ανάμεσά τους, που κατά πληροφορίες, υπάρχουν τσακωμοί και συγκρούσεις σε καθημερινή βάση.

Οι δυο τους, παράλληλα, αισθάνονται αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του Φιλιππίδη ακόμη και μία απλή βόλτα, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική και να καθαρίσει το μυαλό, δείχνει δύσκολη και ριψοκίνδυνη επιλογή.

Ως και η παρακολούθηση τηλεόρασης ή το σερφάρισμα στο ίντερνετ κρύβουν «κινδύνους». Μιας και είναι πολύ πιθανό να πέσουν πάνω στο θέμα με τον πρωταγωνιστή, που παραμένει στην επικαιρότητα.

Στα όρια της

Ως εκ τούτου, η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Παράλληλα, οι όποιες προσπάθειες έχουν καταβληθεί για να πέσουν οι τόνοι και να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα, δεν απέδωσαν καρπούς. Δεν είναι παράλογο καθώς η ψυχολογία αμφότερων είναι πολύ κακή.

Ο Φιλιππίδης βλέπει τον κόσμο να γκρεμίζεται γύρω του και ακούει να λέγονται τόσα για εκείνον. Ωστόσο, την ίδια στιγμή καλείται να τα βάλει όλα στην άκρη και να σχεδιάσει την υπερασπιστική του γραμμή. 

Μέσα σε όλα αυτά πώς να βρει χρόνο, διάθεση και δύναμη για την οικογένειά του; Έτσι, η σχέση του με τη Νίνου δείχνει να κρέμεται από μία κλωστή, ενώ και η τελευταία από την πλευρά της φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της.

Βέβαια, προς τα έξω δεν έχει βγει το παραμικρό. Η Νίνου όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Πάντως, βρισκόταν στο πλευρό του Φιλιππίδη, όπως και ο γιος τους Δημήτρης, στην πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Πλέον, έτσι όπως είναι τα πράγματα, η Νίνου θα κληθεί –αργά ή γρήγορα- να λάβει τις αποφάσεις της.

Πηγή: εφημερίδα Spirto