Σπύρος Μπιμπίλας: «Η διαδικασία της δίκης του Φιλιππίδη με συγκλονίζει»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

26 Αυγούστου 2022 10:15

Φοβερά καταβεβλημένο χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη στη δίκη του, ο Σπύρος Μπιμπίλας, τονίζοντας πως πρέπει να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη για το κακό που προξένησε στα θύματά του.

O ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξή στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψή του για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου.

Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου.

Στο δικαστήριο βλέπω έναν άνθρωπο φοβερά καταβεβλημένο αλλά θα ήθελα κι αυτός κι οι υπόλοιποι που κατηγορήθηκαν από το metοο να πούνε μια μεγάλη συγγνώμη αντί να στραφούν εναντίον των θυμάτων και των φερόμενων θυμάτων.

Είναι φοβερό να μην έχουν αυτήν την ενσυναίσθηση και να ασκούν μόνο εξουσία πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους», είπε αρχικά ο Μπιμπίλας.

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις μετά τις καταγγελίες ο Μπιμπίλας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι έκανε καλό σε όλη την κοινωνία.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε μέσω του metoo είναι ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε οπουδήποτε και να καταγγέλλουμε αδιακρίτως.

Αυτό πρέπει να γίνεται συντονισμένα, στα αρμόδια όργανα. Αυτό φώναζα από την αρχή».

Υπενθυμίζεται πως ο Φιλιππίδης βρίσκεται εκτός φυλακής με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας που ζήτησε να βγει από την φυλακή που κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο και αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί δύο φορές τον μήνα.

Οι δικαστές μείωσαν την εγγύηση των 50.000 ευρώ που ζήτησε η Εισαγγελέας σε 20.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο ηθοποιός για να βγει από τη φυλακή.