Σπύρος Μπιμπίλας: «Για το “μέτριος ηθοποιός” δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Κάπως μειδίασα και λέω κι άλλη μπούρδα θα ακούσω»

10 Απριλίου 2021 11:00

Σπύρος Μπιμπίλας: «Για το "μέτριος ηθοποιός" δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Κάπως μειδίασα και λέω κι άλλη μπούρδα θα ακούσω»

«Με έχουν κυνηγήσει με το αυτοκίνητο με κάμερα την ώρα που πήγαινα στο σπίτι μιας φίλης για φαγητό», αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον Θέμη Γεωργαντά και το After Dark και συνέχισε:

Σπύρος Μπιμπίλας – After Dark: «Έχω ακούσει τρομερά πράγματα στα αυτιά μου αλλά δεν πάνε να τα υπογράψουν κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν πάνε γιατί φοβούνται ή το ξανασκέφτονται. Υπάρχουν άνθρωποι που ή φοβούνται ή άλλοι που λένε πράγματα που δεν είναι για καταγγελίες. Ακόμα και ένας καυγάς στην πρόβα θα συμβεί. Αν όμως πας σε οντισιόν κάτω από εκβιαστική κατάσταση είναι προβληματικό».

«Κάποιοι από τους καταγγελλόμενους πέρασαν από τη ζωή μου και έπαιξαν ρόλο στην καριέρα μου, μου δημιουργεί πολύ άσχημο συναίσθημα και αισθάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω συγνώμη σε κάποιους ανθρώπους της γενιάς μου που τα πέρασαν αυτά. Εμείς είμαστε κάτω από ένα καθεστώς εχεμύθειας και ότι έχει βγει στη δημοσιότητα δεν έχει βγει από το ΣΕΗ. Το Σωματείο έχει πάρει έναν δρόμο ευτυχίας, γιατί όλη η επίθεση και στο δικό μου πρόσωπο μας έκανε συσπειρωθήκαμε.

Κάθε μέρα γράφεται κόσμος. Άνθρωποι που δεν είχαν πατήσει ποτέ γιατί θεωρούσαν ότι ήταν κομματικοποιημένο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στους 6.500. Δεν είπα ότι θα παραιτηθώ από πρόεδρος, είπα ότι δεν θέλω να βάλω ενδεχομένως υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Εγώ διακρίνω κάποια παιδιά και ειδικότερα έναν τον Άρη Λάσκο, που είναι και νομικός. Απαραίτητο είναι και βοηθάει να ξέρουν και νομικά πράγματα» πρόσθεσε και επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι αν ήταν ανοιχτά τα θέατρα δεν θα ήταν τόσο μεγάλο το κύμα. Βοήθησε ότι ήμασταν σε καθεστώς πλήρους ανεργίας. Βοήθησε και η Σοφία Μπεκατώρου. Βοήθησε το ντόμινο που έγινε. Πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη αλλαγή και θα βγουν νέα πρόσωπα. Διακρίνω ταλέντα στη νέα γενιά που είναι σαν τους παλιούς που είχαμε».

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έχει δεχτεί bullying: «Έχω δεχτεί bullying. Ήρθα σε κόντρα με δημοσιογράφο.

Κάθε φορά που ερχόμουν σε δύσκολη θέση προσπαθούσα να βρω τον άνθρωπο που έγραφε κάτι κακό για μένα για να του πω γνώρισε με και μετά γράψε. Ίσως να είδατε τι είχε συμβεί με τον κ. Περρή, για κάτι που είχε συμβεί πριν από 10 χρόνια. Εγώ δεν το ξέχασα. Μετά με τον Γιώργο Λιάγκα είχαμε φτάσει σε ακραία πράγματα.

Όταν λύσω τη διαφορά μου δεν κρατάω καμία κακία και είμαι πολύ φίλος μαζί του. Δεν έχω άλυτες διαφορές. Με όλους προσπάθησα να τις λύνω και να πηγαίνουμε μπροστά μαζί, ακόμα και με τις σχέσεις μου. Οι προηγούμενες σχέσεις μου είναι πλέον άνθρωποι της οικογένειάς μου.

Για να είναι η ζωή ευτυχής δεν πρέπει να κρατάμε κακίες».

Όσον αφορά το «μέτριος ηθοποιός» που τον αποκάλεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Κάπως μειδίασα και λέω κι άλλη μπούρδα θα ακούσω. Μετά δέχτηκα μηνύματα, μέσα από αυτό ξεκίνησε μια φιλία με τον Σωτήρη Τσαφούλια. Έκανα νέες φιλίες με πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Αφού απάντησε όλη η Ελλάδα, δεν απάντησα. Δεν ένιωσα ούτε κακία και σκέφτηκα ότι μάλλον είναι λάθος της υπερασπιστικής γραμμής. Σημασία έχει τι πιστεύουμε εμείς για εμάς. Έχω πάει στην Επίδαυρο δέκα φορές με σπουδαίους ανθρώπους, αν δεν πήγα με εκείνον τι;».

https://streamable.com/ffu4fw

Αυτό που τον χαλαρώνει είναι οι παπαγάλοι του. «Σήμερα έχω 25. Κάποτε είχα 50. Κάποιοι έφυγαν, κάποιους τους χάρισα. Επειδή μου πέθαναν δυο μαμάδες, δεν γέννησαν άλλα. Ζω 30 χρόνια και είναι εξαιρετικό χαλάρωμα. Το βράδυ με χαλαρώνει η τηλεόραση, ενώ δεν έβλεπα ποτέ. Είχα πάρει δύο τηλεοράσεις και δεν ήξερα πώς ανοίγουν και έφερα τεχνικό όταν άρχισε η καραντίνα. Είμαι fan των “Άγριων Μελισσών” και κάθε μέρα χαλαρώνω με αυτό».

Δεν έχει καταλάβει το lockdown επειδή ήταν συνεχώς έξω για βοήθεια. Τις υπόλοιπες ώρες έκανε αρχειοθέτηση των φωτογραφιών του στο σπίτι. «Άρχισα να γράφω μνήμες από αυτά τα πράγματα».

«Δεν ήμουν μόνος στη ζωή μου. Τώρα ναι, αλλά είχα πολύ μεγάλες σχέσεις, δεκαετίας η κάθε μία. Δεν είμαι της άρπα κόλλας, 2-3 φορές στη ζωή μου και το μετάνιωσα. Είμαι ευτυχισμένος».

Η σχέση του με τη θρησκεία είναι τραγική. «Το έχω αποβάλει από μέσα μου, δεν το έχω ανάγκη. Εγώ πιστεύω στις ανεξερεύνητες δυνάμεις του σύμπαντος».