Σπύρος Μπιμπίλας: «Η επιλεκτικότητα στις δικαστικές αποφάσεις, μας κάνει να σκεφτόμαστε περίεργα»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Σεπτεμβρίου 2022 16:00

Την πεποίθησή του ότι οι νόμοι στην Ελλάδα δεν είναι φτιαγμένοι όπως θα έπρεπε, με συνέπεια να τους εκμεταλλεύονται διάφοροι, εξέφρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για όλους για όλα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση και πολλά σχόλια.

«Η επιστολή του ΣΕΗ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη ήταν μια διαμαρτυρία για όσα μας πληγώνουν. Οι νόμοι στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο καλά φτιαγμένοι.

Από τη στιγμή που ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον Λιγνάδη να είναι έξω, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Αυτούς τους νόμους εκμεταλλεύεται η Δικαιοσύνη και αφήνει κάποιους ελεύθερους μέχρι την έφεση», είπε αρχικά για τις εξελίξεις στην υπόθεση του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει καταδικαστεί, βάσει νόμου είναι ελεύθερος. Κάποιες δικαστικές αποφάσεις είναι επιλεκτικές.

Σε άλλη δίκη ηθοποιού που ζητούσε να αποφυλακιστεί γιατί απεδείχθη η αθωότητα, δεν τον βγάλανε.

Η επιλεκτικότητα στις αποφάσεις των δικαστηρίων, μας κάνει να σκεφτόμαστε περίεργα».

Από εκεί και πέρα, ο Μπιμπίλας σχολίασε και το ατυχές περιστατικό με τον Γιώργο Μάγκα και την λανθασμένη ανακοίνωση του θανάτου του. «Μετά τη ‘στραβή’ με τη λάθος είδηση από δημοσιογράφο για τον ‘θάνατο’ του Γιώργου Μάγκα, αναθεωρώ πολλά.

Δέχτηκα υβριστικά μηνύματα για την άτυχη ανάρτησή μου που αφορούσε στον ‘θάνατό’ του. Ήταν ανεπίτρεπτο να λένε δημοσιογράφοι ‘ο Μπιμπίλας φταίει’», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπιμπίλας, που έγινε αποδέκτης σκληρής κριτικής για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση την οποία προκάλεσε με την ανάρτησή του.

Τέλος, ρωτήθηκε για τις αισθητικές επεμβάσεις και απάντησε αν έχει κάνει ο ίδιος, λέγοντας: «Κάποιοι ψάχνουν να βρουν αν έκανα κάτι στο πρόσωπό μου αλλά εγώ έβαλα μαλλιά. Όλοι κάνουν μπότοξ, εγώ όμως δεν έχω κάνει».