Σπύρος Μπιμπίλας: «Ήταν άστοχο να ακουστεί ότι είπα γελοίους τους δημοσιογράφους»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

15 Σεπτεμβρίου 2022 09:51

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραδέχθηκε ότι ήταν άστοχος ένας χαρακτηρισμός απέναντι στους δημοσιογράφους και τη δουλειά τους, ο οποίος του… ξέφυγε πριν από λίγες ημέρες.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες στα εγκαίνια του εστιατορίου του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Μπιμπίλας αναφέρθηκε στον εκνευρισμό που του είχε προκληθεί πριν από λίγες ημέρες, όταν κατευθυνόταν προς το δικαστήριο, με αφορμή τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός , ο οποίος θα βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα, περικυκλώθηκε τότε από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι του έκαναν αλλεπάλληλες ερωτήσεις.

Εκείνος τους απάντησε: «Μη με ρωτάει κανείς τίποτα. Ό,τι πρέπει, θα το πω στο δικαστήριο. Μην ρωτήσετε τίποτα. Αυτό που κάνετε είναι γελοίο. Με συγχωρείτε».

Μόλις χθες και με αφορμή τις ερωτήσεις που του έκαναν οι ρεπόρτερ για το συμβάν, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Θα ήθελα να παρακαλέσω τις εκπομπές και όλα τα παιδιά που σας συμπαθώ πάρα πολύ, γιατί ήταν λίγο άστοχο να ακουστεί ότι είπα γελοίους τους δημοσιογράφους.

Είπα ότι είναι λίγο άστοχο αυτό που γίνεται, δηλαδή να με κυνηγάνε κάμερες στα αεροδρόμια, έξω από το σπίτι μου.

Όσο διαρκεί αυτή η δίκη, δεν πρόκειται να κάνω καμία απολύτως δήλωση και καμία διευκρίνιση. Ό,τι έχω πει στο δικαστήριο».

Με την κατάθεση του Μπιμπίλα συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αποκάλυψε πως τον Οκτώβριο του 2021 έγινε προσπάθεια προσέγγισής του από την υπεράσπιση του πρωταγωνιστή.

Κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων από την συνήγορο υπεράσπισης του Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, σχετικά με την αξιοπιστία και την αμεροληψία του, ο Μπιμπίλας εκνευρισμένος, απευθύνθηκε προς τη δικηγόρο λέγοντας: «Να σας δείξω το αμερόληπτο που μου κάνατε το τραπέζι για συγκεκριμένο λόγο; Για ποιο λόγο μου το κάνατε;».

Η Πακιρτζίδου του απάντησε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δε του ζήτησε απολύτως τίποτα και πρόσθεσε πως απλώς του είπε ότι δεν θεωρεί σωστό να βγαίνουν στην τηλεόραση οι ηθοποιοί και να κατηγορούν τον Φιλιππίδη.

«Μου παρήγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα» είπε ο Μπιμπίλας, βγάζοντας από την τσέπη του τα λαχεία και πετώντας τα προς τη δικηγόρο.

Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι τη συνεδρίαση του προκειμένου να πέσουν οι τόνοι με την πρόεδρο πριν από τη διακοπή να σημειώνει: «Δε μας ενδιαφέρει όλο αυτό, γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».