Σπύρος Μπιμπίλας: Μήνυση σε βάρος του από ιστοσελίδα εκκλησιαστικών θεμάτων

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

16 Αυγούστου 2022 10:15

Μήνυση κατά του Σπύρου Μπιμπίλα θα καταθέσει η ιστοσελίδα εκκλησιαστικών θεμάτων ekklisiaonline.

Το σάιτ θα κινηθεί νομικά κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, με αφορμή ανάρτηση του τελευταίου στην οποία παρομοίαζε την Παναγία με μετανάστρια που κρατάει ένα μωρό.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ανέφεραν σχετικά: «Μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, την πιο ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, την οποία τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας επέλεξε να διασπείρει το μίσος και τον ρατσισμό εις βάρος των Ορθοδόξων με απαράδεκτες αναφορές, οι οποίες διχάζουν και στοχοποιούν μια συνεχώς διωκόμενη κοινωνική ομάδα».

Στην ανάρτησή του, ο Μπιμπίλας έγραψε: «Αυτή η φωτογραφία που είναι το αληθινό Δράμα του Ανθρώπου θα μας στοιχειωσει!!!

Και ο Δυτικός κι ο άλλος κόσμος θα πρεπει να ντρεπόμαστε για το αίσχος που ανήμποροι σαν θεατες παρακολουθούμε! Κατά τα άλλα αύριο ας γιορτάσουν οι ορθόδοξοι την καλή Παναγιά!!!!

Αληθεια αυτή η μάνα που κρατάει το νεκρό της παιδί τι Παναγια είναι? Επειδή εγώ εναντίον όλων των θρησκειών που μας χώρισαν, καμμια Παναγιά δεν μπορεί να βοηθήσει εάν εμείς όλοι δεν διορθωθουμε. Σαχλαμάρα είναι να μην σκέπτεται ο καθενας που γιορτάζει την συγκεκριμένη μέρα τι συμβαίνει γύρω του.

Ειρωνεία υπάρχει για όλες τις θρησκείες που κοροιδευουν τον κοσμο».

Παράλληλα, η ιστοσελίδα παραθέτει τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος προβλέπει:
«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους 1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.