Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Φιλιππίδης είπε στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Φεβρουαρίου 2023 12:41

O Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha για τη στάση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Στην ερώτηση αν θα δεχόταν να συνεργαστεί με τον Φιλιππίδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου, είπε: «Δεν θέλω να απαντάω σε τέτοια ερωτήματα που βάζουν τρικλοποδιές. Δεν ξέρω. Αρχικά, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε μέσα στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του.

Δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στο θέατρο. Δεν θέλει να συνεργαστεί ξανά με κανέναν. Επομένως τι ερώτηση είναι αυτή;», σημείωσε.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε και στα όσα ειπώθηκαν για τον γιο του Φιλιππίδη, μετά την αποκάλυψη ότι εργαζόταν ως γκαρσόνι για να βοηθά οικονομικά τον πατέρα του στη φυλακή.

«Άκουσα τον Γιώργο Λιάγκα σε αυτό που έλεγε για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά το βρήκα εξαιρετικά αιχμηρό γιατί δεν ξέρω αν συμβαίνει. 

Δούλευε σε μια πάρα πολύ καλή παράσταση. Ξέρετε πόσοι ηθοποιοί είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή; Είναι 10.000 ηθοποιοί εκ των οποίων οι 2.000 δουλεύουν. Οι άλλοι είναι υποτυπωδώς ή πληρώνονται υποτυπωδώς ή κάνουν άλλες δουλειές.

Γιατί θα έπρεπε να εξαιρείται από αυτό ο γιος του Πέτρου, Δημήτρης, που είναι αξιόλογο παιδί και έχει αποδείξει ότι είναι καλός ηθοποιός;

Δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου και αν ο Γιώργος Λιάγκας έχει κάποια στοιχεία ότι κάποιοι τον απέκλεισαν, να το πει».

Υπενθυμίζεται πως ο Φιλιππίδης είχε αναφερθεί στον γιο του κατά την απολογία του στο δικαστήριο, λέγοντας: «Το τι έχει ακουστεί για τον γιο μου, που δούλεψε γκαρσόνι… Τι του έλεγαν! Από αυτά που έβγαζε, μου έστελνε κι εμένα δέκα ευρώ για να φάω.

Ξέρετε τι είναι φυλακή; Δεν είναι αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση. Είναι σκληρό, στη φυλακή σταματά το μυαλό σου, η καρδιά σου, η ζωή σου. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος».