Σπύρος Σαραφιανός: δίνει spoiler για τον Γεράσιμο και τη Στέλλα στον Σασμό

15 Μαΐου 2022 19:15

Σπύρος Σαραφιανός: δίνει spoiler για τον Γεράσιμο και τη Στέλλα στον Σασμό

Ο Σπύρος Σαραφιανός είναι ο Τάσος Καμαριωτάκης στον Σασμό, ένας πατέρας υποστηρικτικός και δοτικός, όπως ακριβώς θέλει να γίνει στο μέλλον και για το παιδί του.

Ο Σπύρος Σαραφιανός σε πρόσφατη συνέντευξη έκανε λόγο για την απόσταση που καλύπτει για τα γυρίσματα της σειράς, αφού ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και για την αντίδραση του ήρωα που υποδύεται στη σχέση της κόρης του με τον Γεράσιμο.

Είναι η φετινή χρονιά μία από τις καλύτερες τη ζωή σας;

Η καλύτερη θα έλεγα. O σασμος μου έφερε πολύ γούρι, θα το θυμάμαι όλη μου τη ζωή αφού λίγο αργότερα από τη στιγμή που υπέγραψα για την σειρά, μάθαμε πως η γυναίκα μου είναι έγκυος.

Ζείτε και εργάζεστε στην Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ωστόσο η πρόταση για την σειρά πως ήρθε;

Είναι δύσκολο να παρακολουθεί κανείς από αυτή την απόσταση τα τηλεοπτικά δρώμενα, όμως κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα έβλεπα φίλους και συναδέλφους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κώστας Κωστόπουλος που κάποια στιγμή μου είχε πει ότι ετοιμάζεται να κάνει μία σειρά. Λίγο αργότερα μου τηλεφώνησε και μου μίλησε για τον όρο του Τάσου. Έτσι ακριβώς έγινε.

Θέλατε να επιστρέψετε στην τηλεόραση;

Πάρα πολύ. Απλά για να επιστρέψει κάνεις μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει αφενός να έχει τύχη και αφετέρου να επιστρέψει με κάτι ουσιαστικό. Όταν έμαθα τις λεπτομέρειες για την σειρά αυτή, δεν εξέφρασα και ιδιαίτερες αντιρρήσεις. Άλλωστε ο Κωστόπουλος είναι μία εγγύηση γύρω από την μυθοπλασία. Έχουμε δουλέψει και παλαιότερα μαζί και είχα ούτως ή άλλως εκτίμηση στο πρόσωπό του. Όταν έμαθα βέβαια και Τόκας, τότε ήταν που σιγουρεύτηκα για την απόφασή μου.

Ο Τάσος Καμαριωτάκης είναι ένα σωστό πρότυπο για την ελληνική τηλεόραση;

Όχι μόνο για την τηλεόραση, θα πρέπει να γίνει πρότυπο για την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Είναι ένας εξαιρετικός ήρωας και ευχή μου είναι να γίνω ένας πατέρας σαν κι αυτόν. Αν ανατρέξεις τις αντιδράσεις του κόσμου, τότε σίγουρα μιλάμε για έναν ήρωα που το κοινό έχει αγαπήσει πολύ. Είναι ο πατέρας που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Να σας πω και ένα περιστατικό που συνέβη σχετικά. Είχα μείνει με το αυτοκίνητο και όταν ήρθε η οδική βοήθεια να με πάρει οδηγός μου είπε: « Τι μου έχεις κάνει! Η κόρη μου συνέχεια μου λέει πως θα ήθελε έναν μπαμπά σαν και σένα». Δεχόμαστε όλοι μεγάλη αγάπη από τον κόσμο.

Για τη νέα σχέση της Στέλλας με τον Γεράσιμο θα μάθεις σύντομα;

Είχε ήδη ο Τάσος μία συνάντηση στο γραφείο της Στέλλας μαζί του αλλά δεν του γέμισε το μάτι. Και μάλιστα αρχικά νόμιζα ότι ήταν πελάτης της. Όμως νομίζω ότι ο Τάσος έχει τόσο μεγάλη αδυναμία στην κόρη του που στο τέλος θα τον αποδέκτη, ότι εντύπωση και αν έχεις σχηματίσει.

Έχετε κάποια σκηνή που ο Γεράσιμος θα έρθει σπίτι για να γνωρίσετε καλύτερα; Όπως είχε γίνει και με τον Άγγελο;

Θα γυρίσουμε τέτοιες σκηνές, οπότε ίσως και η Σοφία θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν λίγο καλύτερα. Όμως είναι στην ιδιοσυγκρασία αυτής της οικογένειας να αγκαλιάζει ό,τι θέλει η κόρη τους. Ειδικά ο Τάσος της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Αν μάλιστα βλέπει πως η Στέλλα είναι καλά με τον Γεράσιμο, τότε θα είναι θετικός. Αν όμως βλέπει πως η Στέλλα δεν περνάει καλά, τότε ο Τάσος θα αντιδράσει.

Εξίσου θετική θα είναι και η τηλεοπτική σας σύζυγος; Η Σοφία είναι συνήθως η φωνή της λογικής.

Πάντα η Σοφία έχει διαφορετική αντίδραση από τον ήρωα μου. Αυτή άλλωστε είναι και ηλικία τους κόντρα, όπως λέω συχνά. Είπε ο Σπύρος Σαραφιανός στο TV24.