Σπύρος Σούλης: «Και εσύ τι έκανες Σπύρο για να μην καταστραφεί αυτό;»

13 Αυγούστου 2021 20:15

Σπύρος Σούλης: «Και εσύ τι έκανες Σπύρο για να μην καταστραφεί αυτό;»

Ο Σπύρος Σούλης δημοσίευσε ένα βίντεο από την Εύβοια που ήταν καταπράσινη πριν ξεσπάσουν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Σπύρος Σούλης: «Και εσύ τι έκανες Σπύρο για να μην καταστραφεί αυτό;».

«Και εσύ τι έκανες Σπύρο για να μην καταστραφεί αυτό;»
Λες και ακούω τι θα με ρωτάνε τα παιδιά όταν θα βλέπουν την ομορφιά του τόπου μας μόνο από παλιές φωτογραφίες και βίντεο. Όταν η ζωή θα είναι δύσκολη και αφόρητη. Όταν από την κλιματική αλλαγή όλα θα καταστρέφονται από περισσότερους και εντονότερους καύσωνες, από θύελλες, πλημμύρες, ξηρασίες, πυρκαγιές.
Και τι να τους απαντήσω; Την αλήθεια.
– «Όχι πολλά. Όχι όσα θα μπορούσα.»

Είμαστε υποκριτές οι άνθρωποι.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιστρέψουμε την καταστροφή που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε. Τα γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα ζούμε, πως θα καταναλώνουμε και το τι θα τρώμε που θα βοηθήσουν τον πλανήτη μας. Δεν κάνουμε όμως σχεδόν τίποτα.
Ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε εντελώς καταναλωτικές συνήθειες, να χρησιμοποιούμε λιγότερα, να μην σπαταλάμε, να μην ξοδεύουμε. Να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε συνέχεια ενέργεια, αυτοκίνητα, καύσιμα.
Να τρώμε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας. Να φρενάρουμε την αλόγιστη κτηνοτροφία.
Ξέρουμε ότι πρέπει ενεργά και ασταμάτητα να απαιτούμε από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα να κάνουν σημαντικές ενέργειες για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος.
Τι από τα παραπάνω κάνουμε;

Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από την χώρα και από τους άλλους. Δεν αρκεί σε κάθε καταστροφή με δράμα να αναφωνούμε «τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;» Αν δεν θέλουμε να είμαστε υποκριτές, η σπατάλη πρέπει να σταματήσει και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας. Τώρα! Δεν είναι αργά!

Και το χειρότερο απ’ όλα; Καλά εμείς, αν δεν θελουμε, αν δεν ξυπνήσουμε, αν δεν κάνουμε κάτι, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Τα θέλαμε και τα πάθαμε. Μαζί μας όμως, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να πάρουμε και τον υπέροχο αυτό πλανήτη, τις επόμενες γενιές ανθρώπων και όλα τα πλάσματα της φύσης. Που δεν φταίνε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ». Έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Σπύρος Σούλης.

https://www.instagram.com/p/CSb-0i5DQj6/?utm_source=ig_web_copy_link