Στα χέρια Ελληνίδας επιχειρηματία το «Γεράκι της Μάλτας», το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο…

Δημοσιεύθηκε: 15/08/2019 17:05
Στα χέρια Ελληνίδας επιχειρηματία το «Γεράκι της Μάλτας», το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο…

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο σκάφος στον κόσμο, το «Γεράκι της Μάλτας» βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στο νησί της Σύμης.
Το σκάφος με τα τρία κατάρτια που αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου και το εμβληματικό μαύρο γεράκι στα πανιά του, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού όπου κι αν βρεθεί. Φέτος το καλοκαίρι έκανε τουριστικό πλου στα Δωδεκάνησα.

Γεράκι της Μάλτας

Το «Maltese Falcon», όπως είναι η ονομασία του, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 67 εκατ. ευρώ). Η κυρία Αμβροσιάδου δεν χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ για προσωπική της χρήση, αλλά το ναυλώνει σε τουρίστες έναντι 375 χιλιάδων στερλινών (ήτοι 418.990 ευρώ) την εβδομάδα.
Διαθέτει έξι πολυτελείς καμπίνες ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 12 καλεσμένους. Το πελώριο γιοτ για να μετακινηθεί, αλλά και να συντηρείται, διαθέτει πλήρωμα 19 ατόμων.

Γεράκι της Μάλτας

in Sausalito, Calif., Tuesday, Oct. 14, 2008.(AP Photo/Eric Risberg)

Φυσικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το γιοτ μπορεί να προσφέρει απόλαυση σε όσους το ναυλώσουν. Αρχικά με τις αίθουσες προβολών και το γυμναστήριο, αλλά και με τη δυνατότητα scuba diving και τη φουσκωτή τσουλήθρα για θαλάσσια σπορ.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του και κυρίως ο όγκος και το ύψος των τριών καταρτιών του, αρκεί να δει κανείς το ιστιοφόρο να κινείται πλάι στην Γέφυρα της Χρυσής Πύλης στο Σαν Φρανσίσκο.