Σταμάτης Γαρδέλης: «Όταν γίνεται βιασμός και η κοπέλα συνεχίζει να είναι με τον βιαστή, δεν είναι βιασμός αλλά συναίνεση»

Συντάκτης: Newsroom

8 Σεπτεμβρίου 2022 12:24

Προκλητικές και απίστευτες δηλώσεις έκανε ο Σταμάτης Γαρδέλης στην πρωινή εκπομπή του ANT1 σχετικά με την μάστιγα των βιασμών κατά των γυναικών.

Ο γνωστός ηθοποιός για ακόμα μία φορά παρουσίασε μία δική του θεωρία για το τι σημαίνει βιασμός προκαλώντας την έκρηξη του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του

«Θεωρώ ότι είναι ένας ηθοποιός που βγαίνει κάθε 100 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικός. Φίλοι δεν είμαστε, αλλά γελάω όποτε τον έχω βρει. Είναι φοβερός ηθοποιός. Ο καημενούλης έχει θέμα υγείας. Θα μου πεις «τα κορίτσια δεν είναι καημένα;». Δεν είμαι δικαστής. Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική.

Όταν ένας άνθρωπος είναι πάρα πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι κραυγαλέα. Λογικό είναι να ανησυχεί η γυναίκα του, έχει στραφεί όλη η κοινή γνώμη εναντίον του. Λίγη ανθρωπιά να δείξουμε στον άνθρωπο» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός και συμπλήρωσε: «Πέσαμε πάνω στον άνθρωπο και τον σκίσαμε».

O Σταμάτης Γαρδέλης τοποθετήθηκε και για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης χρυσόστομου «δεν θέλω να τον υπερασπιστώ αλλά νομίζω πως έκανε κακή διατύπωση. Όταν δηλαδή γίνεται ένας βιασμός και την άλλη μέρα η βιασθείσα συνεχίζει με τον βιαστή, αυτό δεν λέγεται βιασμός, λέγεται συναίνεση. Τώρα αν ασκεί βία και γίνεται βιασμός, αυτό είναι ποινικά κολάσιμο. Μία κοπέλα αν έχει βιαστεί από κάποιον και την άλλη μέρα τον βλέπει στη δουλειά της και συνεχίζει, δε μου κάνει ότι πρέπει να βγει μπροστά να μηνυθεί αυτή η ιστορία. Όταν γίνεται η πράξη, εν θερμώ την καταγγέλλεις. Το να υποχωρείς σε έναν βιασμό για να έχεις αντίκρισμα στη δουλειά σου, αυτό δεν λέγεται βιασμός».

Μετά τα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του καταφέρθηκαν εναντίον του για τα όσα προκλητικά ανέφερε. «Με όλη αυτήν την τρικυμία που έχει, ας μας δώσει ένα manual διαχείρισης βιασμών για να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής»