Σταύρος Σβήγκος: Εξομολογήθηκε την δική του εμπειρία σε ηλικία 18 ετών σε οντισιόν σε σπίτια σκηνοθετών

Δημοσιεύθηκε: 3 Φεβρουαρίου 2021 16:40
Σταύρος Σβήγκος: Εξομολογήθηκε την δική του εμπειρία σε ηλικία 18 ετών σε οντισιόν σε σπίτια σκηνοθετών

Συνεχίζονται οι καταγγελίες των ηθοποιών για παρενόχληση και κακοποίηση στον εργασιακό χώρο από ανθρώπους του θεάτρου. Ο Σταύρος Σβήγκος εξομολογήθηκε την δική του εμπειρία σε ηλικία 18 ετών σε οντισιόν σε σπίτια σκηνοθετών. «Όταν είσαι 18 και ο άλλος είναι 40 και ξέρει να χειρίζεται τον χώρο και ένα παιδί στην ηλικία των 18». Ήταν αυτό που εξομολογήθηκε στο Πρωϊνό για την εμπειρία του ο Σταύρος Σβήγκος.

Μιλώντας στο «Πρωινό»και τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, ο γνωστός ηθοποιός πήρε θέση για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Είπε πως όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο του θεάτρου. Παράλληλα εξομολογήθηκε και τη δική του εμπειρία, όταν σε ηλικία 18 ετών περνούσε από οντισιόν σε σπίτια σκηνοθετών.

«Η δική μου στάση είναι να σταθώ στο πλευρό του αδύναμου και πάντα αυτή είναι η δική μου στάση σε όλη μου τη ζωή.

Το ότι να βγω να πω εγώ κάτι που έπαθε κάποιος από κάποιον άλλον, το θεωρώ λάθος. Αν θέλει, οφείλει, χωρίς να τον πιέσω εγώ, να μιλήσει αυτός που το έχει πάθει» δήλωσε, ενώ μίλησε για ό,τι συνέβη στον ίδιο.

«Όταν ήμουν εγώ 18 και πήγα σε μια οντισιόν κινηματογραφική και ήμουν έξω από τον χώρο, δεν τον γνώριζα και ξαφνικά γίνεται μια οντισιόν σε ένα σπίτι, σκέφτηκα τότε ότι το λογικό είναι οι οντισιόν να γίνονται σε σπίτια. Όταν πας λοιπόν και με την πρόφαση της οντισιόν γίνεται κάτι με έξυπνο τρόπο. Όταν είσαι 18 και ο άλλος είναι 40 και ξέρει να χειρίζεται τον χώρο και ένα 18χρονο παιδί. Πώς να το μανιπιουλάρει και να το φέρει εκεί που θέλει, δεν ξέρεις ποια είναι τα όρια. Δεν ξέρεις αν αυτό ξεπερνάει τα όρια της οντισιόν και πάει σε μια παρενόχληση ή παραμένει οντισιόν. Και καταλαβαίνεις ότι έχεις παρενοχληθεί 2-3 βήματα μετά. Γιατί έχει μεγάλη διαφορά» δήλωσε.