Σταύρος Σβήγκος: «Μέσω της οντισιόν εκείνος πήγε να με αγγίξει, να με κάνει να βγάλω τα ρούχα μου, και έφυγα έτοιμος να τον πλακώσω»

Δημοσιεύθηκε: 28 Φεβρουαρίου 2021 15:15
Σταύρος Σβήγκος: «Μέσω της οντισιόν εκείνος πήγε να με αγγίξει, να με κάνει να βγάλω τα ρούχα μου, και έφυγα έτοιμος να τον πλακώσω»

Ο γνωστός ηθοποιός είχε δυστυχώς προσωπική εμπειρία της από τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο, την οποία είχε μοιραστεί με τα μέσα ενημέρωσης.

«Είναι κρίμα για το επάγγελμά μας να ταυτίζεται με τέτοιες καταστάσεις. Είναι κάτι που ενόχλησε όλο το χώρο. Κάνουμε ένα τόσο φωτεινό επάγγελμα. Σίγουρα βοήθησαν τα κλειστά θέατρα στο να ανοίξουν στόματα. Θέλουμε να προστατεύσουμε όλοι τα παιδιά μας», είπε ο Σταύρος Σβήγκος.

«Όταν μπήκα σε αυτό το χώρο, ευτυχώς δεν είχα τη ματαιοδοξία οπωσδήποτε να πετύχω. Οπότε πράγματα τέτοια που μου ερχόντουσαν, τα είχα καλά με το εγώ μου, και έλεγα αυτό μου κάνει ή όχι», συνέχισε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, ήταν καθηγητής του Σταύρου Σβήγκου όταν σπούδαζε.

«Δεν νομίζω ότι έχει σημασία ποια εικόνα είχα τότε από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σε μία νεαρή ηλικία δεν μπορείς να φιλτράρεις τα πράγματα γρήγορα και εύκολα, και σου δημιουργούνται διάφορες εντυπώσεις που ανά μέρα αλλάζουν. Στο δικό μου έτος δεν γνωρίζω κάποιο περιστατικό», σχολίασε ο ίδιος σχετικά.

«Όλο αυτό είναι μια ευκαιρία να ξέρουμε όλοι μας ότι μπορούμε να μιλήσουμε, και μπορεί να γίνει και κάτι. Από εδώ και πέρα δε θα ξανακάνει κανείς οντισιόν στο σπίτι του. Είναι καλό ότι μαθαίνει ο κόσμος», πρόσθεσε ο Σταύρος Σβήγκος.

«Στα 19 πριν μπω στη σχολή, με έστειλαν σε μια οντισιόν σκηνοθέτη. Μέσω της οντισιόν εκείνος πήγε να με αγγίξει, να με κάνει να βγάλω τα ρούχα μου, και έφυγα έτοιμος να τον πλακώσω. Με ρώτησε γιατί παρεξηγούμαι και μου είπε ότι πρέπει να δει κάποια πράγματα για το ρόλο. Ένιωσα και ντροπή και άσχετος. Βρέθηκα και στο σημείο να σκεφτώ μήπως πρέπει να ζητήσω συγνώμη», περιέγραψε.