Στεφανία Γουλιώτη: «Πάντα έπρεπε να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι αξίζω κάτι»

17 Απριλίου 2022 16:46

Στεφανία Γουλιώτη: «Πάντα έπρεπε να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι αξίζω κάτι»

Η Στεφανία Γουλιώτη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε Γίνεται» και μεταξύ άλλων μίλησε για την ταμπέλα της «σοβαρής ηθοποιού».

Στεφανία Γουλιώτη: «Πάντα έπρεπε να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι αξίζω κάτι»

«Τις προάλλες, εδώ στο θέατρο, κάποιος είχε πάρει το φόρεμα μου και το είχε εξαφανίσει! Ήμουν έτοιμη να βγω, φώναξα «που είναι το φόρεμα μου» αλλά δεν με πίστευε κανείς γιατί εκείνη τη στιγμή υπήρχε στο έργο μια βαβούρα.

Πριν από πολλά χρόνια πάλι, που έπαιζα την Ηλέκτρα που υποτίθεται πως είναι επαναστάτρια προκειμένου να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα της, ήμουν σε μια φάση που δεν κοιμόμουν καθόλου τα βράδια.

Έπαιρνα λοιπόν κάποια χάπια, τα οποία δεν με έπιασαν όμως το βράδυ αλλά με έπιασαν μες στην παράσταση! Έλεγα τα λόγια μου με το ζόρι και η αδελφή μου, που την έπαιζε η Κόρα Καρβούνη, προσπαθούσε να με βοηθήσει. Ήταν μια δύσκολη στιγμή».

«Πάντα έπρεπε να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι αξίζω κάτι. Μου λέει δηλαδή κάποιος πως είμαι καλή ηθοποιός αλλά εγώ το δράμα που ζω μέσα μου είναι συνέχεια να αποδεικνύω ότι κάτι αξίζω. Ότι ταμπέλα κι αν μου βάλεις, αυτό δεν θα φύγει ποτέ».

«Την ταμπέλα της πολύ σοβαρής ηθοποιού δεν την έδωσα ποτέ στον εαυτό μου. Έχουμε ανάγκη να δώσουμε μια ταμπέλα. Να ξέρουμε αν ο άλλος είναι ή δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεξιός ή αριστερός».

Στεφανία Γουλιώτη: «Υπήρξα μούσα του Λιγνάδη και γοητεύτηκα. Γνωρίζαμε τη σεξουαλική του ταυτότητα»

Στην παρέα του «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, η Στεφανία Γουλιώτη!

Η ηθοποιός μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση και την αγάπη της για το θέατρο, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για ένα νέο σίριαλ στο Mega.

Ενώ μίλησε και για την προσωπική της σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Τα δικά μου σκοτάδια τα αντιμετωπίζω με ψυχοθεραπεία. Έχω την τύχη να ασχολούμαι με αυτά τα κείμενα που σου θυμίζουν ποια είναι η ζωή.

Αυτό που κάνει αυτή η κοινωνία, που σου φωνάζει να τρέχεις για το χρήμα και την επιτυχία, είναι και ο λόγος που ακούμε για τα ανοίγματα σε εστίαση, τουρισμό και τον πολιτισμό τον έχουν αφήσει προς το τέλος.

Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και αυτό είναι τρομερά θλιβερό».

Αναφερόμενη στο κίνημα #MeToo στην Ελλάδα, η Στεφανία Γουλιώτη είπε:

«Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που κατάφεραν να επικοινωνήσουν τα σκοτάδια που έζησαν, είναι κάτι που θα ήθελα να είχε συμβεί νωρίτερα.

Έπρεπε να έχουμε κινητοποιηθεί νωρίτερα. Υπήρξε μεγάλη καταπίεση και καλώς βγήκε προς τα έξω και έγινε αυτό που έγινε».

«Έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Οι άνθρωποι δεν είμαστε ένα πράγμα. Για το καλλιτεχνικό του όραμα, υπήρξε μια περίοδος που υπήρξα η μούσα του.

Και γοητεύτηκα από το όραμά του για το θέατρο. Νομίζεις ότι ξέρεις τον άλλο και δεν τον ξέρεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε.

Γνωρίζαμε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, που δεν μας αφορά. Αλλά όσα έγιναν γνωστά δεν τα γνωρίζαμε. Δεν ξέρουμε τα σκοτάδια του καθενός».

«Περιμένω να αποφανθεί η δικαιοσύνη, και είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή για τον Δημήτρη Λιγνάδη έχει βγει προς τα έξω ένα εγκληματικό του κομμάτι.

Ποτέ δε συνδέθηκα με αυτό το κομμάτι του. Ήμουν σε εκπομπή και μίλησα για κακοποιητική συμπεριφορά γιατρού. Ήμουν μόνη μου μέσα στο ιατρείο του και δεν βγήκα να μιλήσω σε κανέναν και θεώρησα ότι κάνω λάθος.

Μετά την εμφάνισή μου αυτή, μου έστειλαν μηνύματα πολλές γυναίκες για κακοποιητικές συμπεριφορές γιατρών. Είναι η ώρα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι μπορούν να μιλήσουν»