Στέφανος Τσιτσιπάς: Χώρισε με την Θεοδώρα Πεταλάς

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

21 Μαρτίου 2023 12:12

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τη Θεοδώρα Πεταλάς.

Ο πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς χώρισε από τη σύντροφό του, Θεοδώρα Πεταλάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εκπομπή «Πρωινό μας» στον ΣΚΑΪ, ο κορυφαίος τενίστας και η Πεταλάς αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, ύστερα από 3,5 χρόνια κοινής πορείας.

Ο χωρισμός οφείλεται στη απόσταση καθώς και τα πολλά ταξίδια του Τσιτσιπά λόγω των υποχρεώσεών του στο τένις.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν πρόσφατα καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση με τον πατέρα του και προπονητή του, στις εντάσεις και τις καλές στιγμές τους και τόνισε ότι η προσωπική ζωή και ο έρωτας είναι σε δεύτερη μοίρα, πίσω από την καριέρα του στο τένις.

«Το τένις έρχεται πρώτο και το έχω βάλει βαθιά στο μυαλό μου ότι θα παραμείνει πρώτο και τα υπόλοιπα δεύτερα. Αυτό που παίρνω από το τένις είναι 10% χαρά και 90% πόνος. Είμαι παραπάνω από έτοιμος να παραμείνω στο άθλημα για τα επόμενα δεκαπέντε ίσως και είκοσι χρόνια. Είναι η καθημερινότητά μου και αποτελεί μέρος των στόχων και των ονείρων που είχα από μικρό παιδί. Το τένις είναι η μοναδική δουλειά που έχω. Χωρίς αυτή δεν ξέρω τι θα έκανα».

Ο Τσιτσιπάς μίλησε για τις εντάσεις που βγάζει στους αγώνες και στη σχέση του με τον προπονητή και πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά. «Εντυπωσιάζομαι από τους αθλητές που μπορούν και κρατούν την ψυχραιμία τους. Ο Φέντερερ ήταν έτσι. Όμως, άλλαξε. Αυτό μου συμβαίνει, επειδή υπάρχει ενδιαφέρον και θέλω να επιτύχω. Είναι δύσκολο να βλέπεις τον εαυτό σου να πέφτει κάτω και να μην μπορείς να αντιδράσεις, να κάνεις κάτι. Ο Τζόκοβιτς είχε κάποιες τέτοιες στιγμές με το box του. Είναι κάποια εκτόνωση αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι όταν συμβαίνει αυτό, δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου και φαίνεται άθλιο. Είναι δύσκολο να παίζεις με τέτοια ένταση και θέληση, να κάνεις τέτοια προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δύο δευτερόλεπτα.

Στη σχέση μου με τον πατέρα μου, η συναισθηματική προσέγγιση κάνει τα πράγματα πιο ζόρικα και δύσκολα. Με έναν προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση, που έχεις επαγγελματική σχέση μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο, όπως στον πατέρα σου. Με τον πατέρα σου έχεις την άνεση να ξεφύγεις, επειδή ξέρεις ότι θα σε συγχωρέσει. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί η σχέση μας. Είναι πιο επαγγελματική και λιγότερο πατέρα -γιου και αυτό θέλω να το επαναφέρω.

Ήθελα ένα ταξίδι με την οικογένειά μου που θα μάς κρατούσε μακριά από το τένις και δεν κατάφερα να το πετύχω. Μόλις φτάσαμε στην Ισλανδία, αυτό δεν έγινε επειδή βρήκε αμέσως τα indoor courts και έπαιξε με τον αδερφό μου τον Παύλο. Πάντως, είναι καλό που και οι δύο γονείς μου είναι στο άθλημα. Βέβαια, καμιά φορά μιλάνε περισσότερο απ’ όσο πρέπει και μέσα στο γήπεδο και έξω.