Γιατί ο γιος του SteveMcQueen κατέθεσε αγωγή εναντίον του Tom Ford

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2019 16:00

Δύο εκατομμύρια ευρώ ζητά ο γιος του γόη των 70s Steve McQueen απ’ τον λατρεμένο -πασών των θηλυκών και αρσενικών, όμως- ντιζάινερ Tom Ford. Ο λόγος; Ισχυρίζεται ότι η σειρά ανδρικών ρούχων «McQueen» του καταπατά τα δικαιώματα δημοσιότητας του αξέχαστου πατέρα του.

Είναι προφανές -για όλους μας- ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο και αξιοποιώντας το όνομά του, επιχειρεί να βγάλει χρήμα. Όμως, ο ίδιος αυτό ακριβώς ισχυρίζεται για τον Tom Ford, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του.  Συγκεκριμένα, ο Chadwick ελέγχει τα δικαιώματα δημοσιότητας του πατέρα του μαζί με την τράπεζα City National Bank και ισχυρίζεται ότι η σειρά ανδρικών ρούχων «McQueen» του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας τα καταπατά.Στην κορύφωση της καριέρας του, που περιλάμβανε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες του 1968 «Τhe Thomas Crown Affair» και «Bullitt», ήταν τους πλέον υψηλά αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο. Πέθανε το 1980, αλλά, σύμφωνα με την καταγγελία, η εμπορική χρήση της εικόνας του έχει ζήτηση.

TIP

Εκτός από το παρατσούκλι «κακό αγόρι» που του είχαν αποδώσει, ο σταρ ήταν γνωστός και για το στυλ του. Ειδικά για τα δερμάτινα τζάκετ του, που ενέπνευσαν γενιές και γενιές. Ντιζάινερ και όχι μόνο.