Στη δίνη νέου σκανδάλου το Facebook μετά από καταγγελίες Βρετανού βουλευτή

6 Δεκεμβρίου 2018 11:21

Βρετανός βουλευτής αποκάλυψε πως το Facebook έδωσε σε ορισμένες εταιρείες, όπως στη Netflix και την Airbnb, πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του.

O Damian Collins παρουσίασε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, μέσω των οποίων αποδεικνύεται -όπως υποστηρίζει- το νέο σκάνδαλο. Μεταξύ των εταιρειών που θεωρήθηκαν αξιόπιστες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα, ήταν επίσης η εφαρμογή εύρεσης συντρόφων Badoo και η εταιρεία μεταφορών Lyft.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής παρέλαβε τα έγγραφα από την Six4Three, μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Facebook.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε: «Τα έγγραφα που συγκέντρωσε η Six4Three για την αβάσιμη υπόθεσή της αποτελούν μόνο ένα μέρος της ιστορίας και παρουσιάζονται κατά τρόπο πολύ παραπλανητικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία επιμένει στις αλλαγές που έκανε το 2015 ώστε να μην μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των φίλων των χρηστών του Fabebook.

Ο Collins ωστόσο ισχυρίζεται ότι το Facebook τήρησε επιθετική στάση απέναντι στις εφαρμογές των ανταγωνιστών του, απαγορεύοντάς τους την πρόσβαση στα δεδομένα.

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται και μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του γενικού διευθυντή του Facebook Mark Zuckerberg και του υψηλόβαθμου στελέχους Justin Osofsky, το 2013, με τα οποία εγκρίνουν να απαγορευτεί η πρόσβαση στο Vine, μια υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο που ανήκει στο Twitter.