Στίβεν Σιγκάλ: Σε στρατόπεδο φυλακών που ελέγχεται από τη Ρωσία

Συντάκτης: Newsroom

11 Αυγούστου 2022 00:08

Ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, επισκέφτηκε στρατόπεδο φυλακών στην Ουκρανία, που ελέγχεται από Ρώσους.

Εκεί έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη τουλάχιστον 50 άτομα και παρά το γεγονός ότι έχει ανακηρυχθεί «ανεπιθύμητος» από τη χώρα το 2017, με την απαγόρευση να έχει πενταετή ισχύ.

Ο 70χρονος ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός και αθλητής πολεμικών τεχνών, η γιαγιά του οποίου ήταν από το Βλαδιβοστόκ, χαρακτηρίστηκε ως «εθνική απειλή» για την Ουκρανία, μετά τη χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας το 2016 και την υποστήριξή του στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ουκρανία για πέντε χρόνια το 2017, αφού ο Πούτιν του έδωσε την υπηκοότητα και του παρέδωσε προσωπικά το ρωσικό του διαβατήριο το 2016, αφού υποστήριξε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Στην εν λόγω φυλακή, στην πόλη Olenivka, σκοτώθηκαν σε έκρηξη τουλάχιστον 50 κρατούμενοι στις 29 Ιουλίου.

Στο παρελθόν, ο Σιγκάλ είχε επαινέσει τον Πούτιν αποκαλώντας τον «έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες, αν όχι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος ηγέτης, που ζει σήμερα». Ο ηθοποιός και παραγωγός, υπηρετεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ως «ειδικός εκπρόσωπος» από το 2018

Ο Αμερικανός ηθοποιός φωτογραφήθηκε κατά την επίσκεψή το στο στρατόπεδο φυλακών στην Ουκρανία, μια φυλακή που ελέγχεται από τη Ρωσία και που φιλοξενούσε εκατοντάδες Ουκρανούς κρατούμενους, ημέρες μετά την έκρηξη που σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, στις 29 Ιουλίου.


Φωτογραφία από Telegram

Στις φωτογραφίες, απεικονίζεται να στέκεται μέσα στην κατεστραμμένη φυλακή και να κάθεται σε ένα παγκάκι εξετάζοντας κάποια σκάγια. Σε άλλη εικόνα, συνομιλεί με Ουκρανούς κρατούμενους μέσα από τα κάγκελα της φυλακής.

πηγή: iefimerida.gr