Στο φως χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη στον Ζάχο Χατζηφωτίου

Δημοσιεύθηκε: 15 Νοεμβρίου 2020 22:30
Στο φως χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη στον Ζάχο Χατζηφωτίου

Ένα χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη προς τον πρώτο της σύζυγο, Ζάχο Χατζηφωτίου, είδε το φως της δημοσιότητας καθώς αναρτήθηκε σε σελίδα στο Instagram που φέρει το όνομα της αξέχαστης Ελληνίδας σταρ.

Η Τζένη Καρέζη έγραψε το σημείωμα λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Νωρίτερα, ο Ζάχος Χατζηφωτίου της είχε στείλει λευκά τριαντάφυλλα και μία κάρτα για εκείνη. Tο χειρόγραφο σημείωμα της Καρέζη:

«Ζάχο μου,

Έστω και αργά σ’ ευχαριστώ για την τόσο ανθρώπινη, ζέστη και πολύ συγκινητική κάρτα σου. Δίπλα τα αστραφτερά λουλούδια τη φώτιζαν ακόμα πιο πολύ…

Να’ σαι καλά… Με πολλή αγάπη

Τζένη».

Στο περιστατικό, είχε αναφερθεί και Ζάχος Χατζηφωτίου στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο της ηθοποιού.

«Η Τζένη έφυγε και αναρωτιόταν “Γιατί εγώ;”. Και πόσο δίκιο είχε. Γιατί έπρεπε αυτό το χαρισματικό πλάσμα με το ατελείωτο ταλέντο να στερηθεί την χαρά της ζωής και να στερήσει τον κόσμο από την προσφορά της τέχνης; Αλλά είπαμε η μοίρα είναι σκληρή για τους καλούς και τους γενναίους και η Τζένη έμεινε γενναία ως το τέλος. Λίγο καιρό πριν το τέλος της έστειλα άσπρα τριαντάφυλλα που ήξερα πόσο τα αγαπούσε και μια κάρτα με δύο λόγια για εκείνη. Περάσανε αρκετές μέρες λίγα μα τόσο πονεμένα λόγια.

Σε μερικές μέρες η Τζένη έφυγε.

Την είδα για τελευταία φορά στο παρεκκλήσιο της Μητρόπολης. Αναπαυόταν επάνω σε άσπρα τριαντάφυλλα και ήταν ήρεμη, γαλήνια, μα τόσο όμορφη…», έγραψε στο βιβλίο του «Η Τζένη όπως τη γνώρισα».