Τα μυστικά για να τρως λιγότερο το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε: 02/06/2019 15:00
Τα μυστικά για να τρως λιγότερο το καλοκαίρι

Πώς θα τρως λιγότερο το καλοκαίρι; Το μυστικό είναι να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή που θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα γεμίσει τον οργανισμό σου με απαραίτητες για την καλή λειτουργία του θρεπτικές ουσίες. Πώς θα γίνει αυτό, όμως;

Τα κόλπα είναι οκτώ και για το καλό σου, ακολούθησέ τα.

  • Βάλε στα γεύματα σου περισσότερη ποσότητα πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της όρεξης, αφού δημιουργεί αίσθηση πληρότητας.Εάν δεν καταναλώνεις πρωτεΐνη στα γεύματά σου και στα σνακ είναι πιθανό να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες μέσα στην μέρα. Φάε φασόλια, ασπράδια αυγών, άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών.

  • Κατανάλωσε γεύματα που είναι της αρεσκείας σου

Προσπάθησε να τρως διαιτητικά γεύματα που σου αρέσουν. Προσπάθησε ακόμη να τα τρως αργά ώστε να τα απολαμβάνεις, διαφορετικά χάνεις το νόημα! Βάλε χρόνο ώστε ένα μέτριο γεύμα να διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά!

  • Βάλε τα σωστά πιάτα

Σύμφωνα με έρευνες όταν χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα τελικά καταναλώνεις περισσότερο φαγητό για αυτό θα ήταν καλύτερο να σερβίρεις σε μικρά.

pexels.com
pexels.com
  • Υπολόγισε τις μερίδες

Υπολόγισε τις μερίδες και τις θερμίδες και προσπάθησε να μην ξεφύγεις. Ένας τρόπος να το καταφέρεις αυτό είναι να μην καταναλώνεις τις τροφές απευθείας από τη συσκευασία τους.

  • Βρες τον ένοχο που σε παχαίνει

Σίγουρα υπάρχει κάποιο γλυκό ή αλμυρό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς ή δεν μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα που καταναλώνεις. Αν καταφέρεις να καταγράψεις τις αδυναμίες σου, τότε θα μειώσεις θερμίδες αποφεύγοντας τες ή τρώγοντας συγκρατημένα.

  • Κάνε σωστούς συνδυασμούς

Βάλε στο πιάτο σου τις τροφές με τρόπο ώστε να βρίσκονται σε ισορροπία. Ενα τέτοιο γεύμα πρέπει να περιέχει σε μεγάλο ποσοστό λαχανικά, ¼ πρωτεΐνης και ¼ τροφές με φυτικές ίνες όπως προϊόντα ολικής άλεσης.

  • Απέφυγε τα φαγητά από έξω

Αυτά πολλές φορές περιέχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες, οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται. Μαγείρεψε στο σπίτι και πάρε ταπεράκι στη δουλειά.

  • Μην παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα σε μια δίαιτα. Πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη μέρα!

 

pexels.com
pexels.com