Survivor: τα μεγάλα μυστικά της επιτυχίας του ριάλιτι! Όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες

10 Φεβρουαρίου 2021 10:00

Το Survivor έχει γίνει η αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια των θεατών. Τι συμβαίνει, όμως, πίσω από την κάμερα;

Το youfly παρουσιάζει κάποια από τα μυστικά του ριάλιτι επιβίωσης που βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης.

Όλοι οι παίκτες πληρώνονται για τη συμμετοχή τους.

Κάθε παίκτης, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει κάνει με την παραγωγή, κερδίζει ένα ποσό κάθε εβδομάδα που παραμένει στο παιχνίδι.

Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα χρηματικά ποσά των Διασήμων (πριν διαχωριστούν στους Μπλε και Κόκκινους).

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Ανθή Σαλαγκούδη είναι η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια, η οποία την εβδομάδα κερδίζει 6.500€.

Τα χρηματικά ποσά που παίρνουν οι πρώην Διάσημοι κυμαίνονται από 6.500 έως 3.000€, ενώ οι πρώην Μαχητές από 500 έως 1000€.

Οι Survivors δεν είναι μόνοι στο νησί!

Σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε πλάνα πριν και μετά το αγώνισμα, που διαδραματίζονται στο Νησί της εκάστοτε ομάδας και τις καλύβες τους.

Φυσικά αυτές οι κάμερες δεν είναι αυτόνομες. Υπάρχει ένα μεγάλο πλήρωμα που βρίσκεται πίσω από τα λεπτομερή πλάνα και τις εντυπωσιακές εικόνες από τον Άγιο Δομίνικο.

Μάλιστα, όλα αυτά τα μέλη έχουν ξεχωριστή διαμονή κοντά στους παίκτες, όπου παιρνούν κανονικά την ώρα τους και ζουν τη ρουτίνα τους πριν και μετά τα γυρίσματα.

Οι συνθήκες στις οποίες ζουν εννοείται ότι δεν είναι παρόμοιες με τους Survivors. Αντιθέτως, έχουν όλες τις ανέσεις.

Θα λέγαμε ότι κάνουν κυριολεκτικά την καλύτερη δουλειά, αφού συνδυάζουν δουλειά και διακοπές μαζί.

Το παρασκήνιο στις συνεντεύξεις του Survivor

Οι παίκτες στις συνεντεύξεις που δίνουν δεν μιλούν μόνοι τους, αλλά απευθύνονται σε πραγματικό άνθρωπο, που πολλές φορές τους κάνει ερωτήσεις.

Αυτό είναι κάτι που φαίνεται αυτονόητο, αλλά πολλές φορές παραλείπεται.

Οι θεατές παρακολουθώντας το επεισόδιο δεν βλέπουν ποτέ τον άνθρωπο της παραγωγής, αφού δεν επιτρέπεται, καθώς χάνεται η “μαγεία” του ριάλιτι.

Τα πλάνα είναι δημιουργημένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι θεατές να παρακολουθούν τη ζωή των Survivors σα να είναι εκεί.

Οτιδήποτε μπορεί να “χαλάσει” αυτή την ψευδαίσθηση αφαιρείται.

Τα γυρίσματα κρατάνε ατελείωτες ώρες

Μπορεί το ριάλιτι επιβίωσης να ξεκινάει 22:00 και να τελειώνει στη 01:00 τα ξημερώματα, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα γυρίσματα.

Η διάρκειά τους δηλαδή δεν διαρκεί 3 ώρες, αλλά πολλές παραπάνω. Χάρη στο μοντάζ έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε ένα ολοκληρωμένο επεισόδιο, το οποίο συχνά διαδραματίζεται σε διαφορετικές μέρες.

Ειδικά τα αγωνίσματα δεν διαρκούν μόνο μία ώρα, κάτι που μπορούμε να παρατηρήσουμε από τις αλλαγές στον φωτισμό.

Μην ξεχνάμε ότι τις περισσότερες φορές ο στίβος μάχης πρέπει να ξαναφτιαχτεί ούτως ώστε να παίξει το επόμενο ζευγάρι. Παρομοίως και τα Συμβούλια του Νησιού.

Οι ερωτήσεις που θέτει ο Γιώργος Λιανός είναι πάρα πολλές και η παραγωγή είναι εκείνη που θα επιλέξει εν τέλει ποιες θα εμφανιστούν και ποιες όχι, τι θα ειπωθεί και τι όχι!

Στο παρασκήνιο του Survivor πάντα υπάρχει γιατρός

Όλο το εικοσιτετράωρο υπάρχει παρουσία γιατρού, κάτι που έχει ήδη διαπιστωθεί στα αγωνίσματα.

Το Survivor δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αφού ο τραυματισμός μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα.

Συνεπώς, η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του ριάλιτι επιβίωσης μπορεί να ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά η παραγωγή τους προμηθεύει με τα απαραίτητα για την προσωπική υγιεινή.