Συγκίνηση στην κηδεία του Βασίλη Λυριτζή, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής κι επιχειρηματικής σκηνής και των ΜΜΕ (pics+vds)

Δημοσιεύθηκε: 3 Απριλίου 2019 16:26

Παρότι ο ίδιος είχε ζητήσει, αντί στεφάνων, στην πολιτική του κηδεία, χρήματα να κατατεθούν για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, στο «Φλόγα» συγκεκριμένα, πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να προβούν στο πρώτο. Ο λόγος για τον Βασίλη Λυριτζή, εκλιπόντα συνάδελφο που έσβησε χθες τα ξημερώματα, στα 62 του από καρκίνο του εγκεφάλου.

Σήμερα, έλαβε χώρα η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο, παρουσία μελών της οικογένειάς του, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και δημοσιογραφικής σκηνής του τόπου. Όχι μόνο φυσικά, καθώς υπήρξε αγαπητός σε πολλούς. Λαοθάλασσα στο Α’, παρουσία των Κωνσταντίνου Μίχαλου, Σταμάτη Μαλέλη, Παύλου Τσίμα, Σίμου Κεδίκογλου, Γρηγόρη Ψαριανού, Κωστή Χατζηδάκη, Σταύρου Θεοδωράκη, Τζώνη Καλημέρη, Γιώργου Μητσικώστα, Γιώργου Καραμέρου, Νίκου Βούτση, Νίκου Παππά, Ρένας Δούρου, Παναγιώτη Λαφαζάνη κ.ά.

Ανάμεσά τους και ο «αδελφός» του Δημήτρης Οικονόμου, με τον Κώστα Λαλιώτη (στη φωτ. παρακάτω). Στεφάνια, μεταξύ άλλων, έστειλαν οι ΣΥΡΙΖΑ και Πέτρος Κόκκαλης,

«Είδηση δεν είναι ό,τι συμφέρει το κόμμα»

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ακριβό σύντροφο, έναν συνάδελφο με ήθος, ένα καλό παιδί» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του για τον Βασίλη Λυριτζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. «Ο Βασίλης γνώριζε ότι είδηση δεν είναι ό,τι συμφέρει το κόμμα κι ακόμη χειρότερα ό,τι συμφέρει την εργοδοσία και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Απεχθανόταν τον λαϊκισμό και τον κιτρινισμό. Είχε συνείδηση της κοινωνικής αποστολής του δημοσιογράφου, του δικαιώματος, δηλαδή, του πολίτη να πληροφορείται χωρίς να χειραγωγείται. Κι αυτή η πολιτική στάση του επαγγελματία δημοσιογράφου Λυριτζή είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί ο Βασίλης δεν εργάστηκε σε προστατευμένο περιβάλλον αλλά έπεσε στα βαθιά νερά του ανταγωνισμού σε μια περίοδο που η δημοσιογραφία στιγματιζόταν από συμπεριφορές κυνισμού και μετατρεπόταν συχνά σε θεραπαινίδα της διαπλεκόμενης πολιτικής εξουσίας» αναφέρει σε άλλο σημείο εξάρωντας την ακεραιότητα, το ήθος και τις αξίες που πορεύτηκε ως δημοσιογράφος ο Βασίλης Λυριτζής.

kideia-liritsi-tria

O Δημήτρης Οικονόμου με τη σύζυγό του, Αλεξία Κουλούρη

Βαγγέλης Παπαδημητρίου-Παύλος Τσίμας

Κώστας Λαλιώτης – Δημήτρης Οικονόμου

Κωνσταντίνος Μίχαλος

Σταμάτης Μαλέλης

Κωστής Χατζηδάκης

Σταύρος Θεοδωράκης

 

Τζώνη Καλημέρης

Γρηγόρης Ψαριανός

Νίκος Βούτσης

Γιώργος Καραμέρος

 

 

Γιώργος Μητσικώστας

Μισέλ Ασημακοπούλου

kideia-liritsi-ena

Οι συγκινητικοί επικήδειοι

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT