Συνατσάκη για Λιγνάδη: «Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη»

Συντάκτης: Newsroom

14 Ιουλίου 2022 15:25

Συνατσάκη για Λιγνάδη: «Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανήλικων αγοριών.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον οποία πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή έως την εκδίκαση του εφετείου, αποδοκιμάστηκε από την κοινή γνώμη.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαίρη Συνατσάκη.

«Δηλαδή σήμερα το βραδάκι θα κοιμηθεί σπίτι του ο Λιγνάδης, που κρίθηκε ένοχος για βιασμούς δύο ανηλίκων. Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Μαίρη Συνατσάκη.

Δώρα Χρυσικού: «Είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη»

H Δώρα Χρυσικού μίλησε στην εκπομπή «Alpha Τώρα».

Η πρωταγωνίστρια της «Γη της Ελιάς»Δώρα Χρυσικού τοποθετήθηκε για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη που ναι μεν τον έκρινε ένοχο για δύο βιασμούς αλλά τον άφησε ελεύθερο με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

«Η αλήθεια είναι πως νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ αυτή τη στιγμή αντανακλά την φωνή πολλών ανθρώπων. Είναι μια δύσκολη μέρα. Είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν είναι η μοναδική ντροπιαστική μέρα της αστικής δικαιοσύνης τον τελευταίο καιρό. Είναι μια απόφαση η οποία νομίζω είναι αντίθετη στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, στο λαϊκό αίσθημα και όχι υπό τη μορφή του όχλου, υπό την μορφή απόδοσης δικαίου. Η απόφαση της αναστολής νομίζω πάγωσε το Πανελλήνιο».

«Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι όταν μια καθαρίστρια επειδή πλαστογράφησε ένα πτυχίο για να μπορέσει να δουλέψει είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή και ένας άνθρωπος που πρωτόδικα καταδικάζεται για δύο βιασμούς ανηλίκων βγαίνει, καταλαβαίνετε ότι για το μυαλό ενός πολίτη αυτό είναι μια παράδοξη απόφαση. Όπως μια παράδοξη απόφαση είναι ότι ένας άνθρωπος με ενδείξεις που έχει στην προανάκριση φυλακιστεί, όταν πια οι ενδείξεις αυτές έχουν γίνει αποδείξεις κατά τη δικαιοσύνη, κατηγορείται για δύο βιασμούς και βγαίνει έξω είναι μια απόφαση που άνθρωποι που δεν έχουν τη νομική γνώση αντιδρούν, αναρωτιούνται και νομίζω ότι αυτό εκφράζω εγώ. Από την άλλη επειδή ξεχνάμε μέσα στο επικοινωνιακό της απόφασης ότι ο κύριος Λιγνάδης έχει πρωτόδικα καταδικαστεί, για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικό πράγμα, είναι μια νίκη. Νίκη των θυμάτων που σήκωσαν στις πλάτες τους ένα δυσανάλογο βάρος απέναντι σε έναν ισχυρό άνθρωπο κι αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε».