ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Dr. Απόστολος Καραλέξης MD Δερματολόγος Derma Hair Clinic

6 Μαΐου 2021 10:40

Μεταμόσχευση μαλλιών

Ανανεώστε την εμφάνισή σας λίγο πριν το καλοκαίρι αποκτώντας πλούσια μαλλιά. Ξεχάστε το ψυχικό στρες που δημιουργεί η διαρκής απώλεια μαλλιών δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. Η μεταμόσχευσή μαλλιών είναι  η σίγουρη  λύση για μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα για όμορφη εμφάνιση τώρα το καλοκαίρι για γυναίκες αλλά και άνδρες.

Προσοχή όμως. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια σημαντική και δύσκολη υπόθεση. Απευθυνθείτε μόνο στους ειδικούς που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι δερματολόγοι με την κατάλληλη εμπειρία αλλά και με ένα πλούσιο βιογραφικό σε περιπτώσεις ανάλογων εγχειρήσεων.Ο Δερματολόγος Dr. Απόστολος Καραλέξης Στρατιωτικός γιατρός ,τ. Διευθυντής του Δερματολογικού τμήματος του  Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με πτυχίο Δερματοχειρουργικής από τo Tulane University, New Orleans, USA και επιστημονικός διευθυντής της Derma Hair Clinic  θα μας δώσει σημαντικές απαντήσεις πάνω στο θέμα αυτό αφού μετρά πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις παθήσεις του δέρματος και των τριχών και ειδικότερα πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο αντικείμενο των μεταμοσχεύσεων μαλλιών, με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ.

Γιατρέ μου ποια άτομα μπορούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών και σε ποιες ηλικίες;

Η μεταμόσχευση μαλλιών απευθύνεται εξίσου και στα δύο φύλα. Ωστόσο, ο ιατρός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ο ασθενής μπορεί να προβεί σε αυτή την επέμβαση όπως επίσης ο γιατρός θα πρέπει να αποφασίσει ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή για μεταμόσχευση μαλλιών. Όλα θα κριθούν από την σοβαρότητα και τα αίτια του προβλήματος.

Η  μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι μια απλή υπόθεση. Σε ποιους   γιατρούς  πρέπει να απευθυνθούν όσοι θέλουν να υποβληθούν  σε μιας τέτοιας μορφής διαδικασία;

Αναμφίβολα ο Δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός τόσο για τις παθήσεις του τριχωτού, όσο και για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα κρίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μία τέτοια επέμβαση.

Ποια εποχή του έτους είναι ιδανική για μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του έτους χωρίς περιορισμούς.

Είναι ασφαλής η μεταμόσχευση μαλλιών; Yπάρχει πόνος;

Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει πόνος αφού έχει προηγηθεί χρήση τοπικής αναισθησίας.

Η Derma Hair Clinicέχει βραβευτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό; Παίζει ρόλο, κατά την γνώμη σας, η ανθρώπινη προσέγγιση στην ιδιαιτερότητα του ασθενούς ή και το γεγονός ότι διενεργείτε τις εγχειρήσεις εσείς ο ίδιος και όλα είναι υπό την δική σας επίβλεψη, γεγονός που μεταφράζεται πως ο ασθενής αισθάνεται ασφαλής όταν έχει προσωπική επικοινωνία με τον γιατρό του;

Η ανθρώπινη προσέγγιση, η επικοινωνία, η κατανόηση και το ενδιαφέρον είναι αυτά που κάνουν τη βασική διαφορά μας από τους άλλους. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Derma Hair Clinic γίνονται αποκλειστικά από εμένα. Παρακολουθούμε την πορεία  του υποψήφιου  για μεταμόσχευση μαλλιών από την  πρώτη ημέρα του  ενημερωτικού ραντεβού και μετέπειτα σε κάθε βήμα  μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έτσι ώστε να αισθάνεται  σίγουρος και ασφαλής και για το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με άλλες κλινικές στις οποίες την μεταμόσχευση την εκτελεί παραϊατρικό προσωπικό με μη επαρκή πιστοποίηση και εκπαίδευση.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Μία μεταμόσχευση μαλλιών με μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων πραγματοποιείται σε μία μόλις ημέρα και διαρκεί περίπου 6-8 ώρες.

Ως την πλέον σύγχρονη μέθοδο (τεχνική) αναφέρετε την FUE. Ποια τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής σε σχέση με τις παλαιότερες;

Η μέθοδος FUE δεν αφήνει σημάδια και ουλές, αποτελεί μια αναίμακτη διαδικασία. Πόνος δεν υπάρχει ή είναι ασήμαντος.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος FUE;

Σε περιπτώσεις

  • αραίωσης
  • Αποκατάστασης ουλών μετά από τραύμα η έγκαυμα
  • Αποκατάστασης ουλών από μεταμόσχευση με την μέθοδο FUT
  • Ανδρογενετικης αλωπεκίας
  • Ουλωτικής μορφής αλωπεκία

Είναι φυσικό το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Χάρη στην εμπειρία άνω των 20 ετών στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών η Derma Hair Clinic εγγυάται 100% φυσικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν σημάδια και ουλές μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Σε αντίθεση με την τεχνική FUT η πλέον εξελιγμένη μέθοδος Power FUE που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας δεν αφήνει ουλές και σημάδια στην περιοχή, καθώς τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα-ένα διάσπαρτα από όλη την περιοχή. Αυτό είναι άλλωστε το μεγάλο πλεονέκτημά της.

Μπορώ να κάνω και δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών στο μέλλον;

Η βασική  προϋπόθεση για μία δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών μελλοντικά είναι να υπάρχει επαρκής δότρια χώρα και να έχουν περάσει 6-12 μήνες από την πρώτη εμφύτευση.

Το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι σημαντικό γιατρέ μου και από τι εξαρτάται;

Η  τιμή καθορίζεται από την έκταση της περιοχής που θα καλυφθεί και φυσικά τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα χρησιμοποιηθούν.

Πόσο σύντομα μπορεί να επιστρέψει κάποιος στις κοινωνικές του δραστηριότητες:

Άμεσα, ακόμα και την επομένη της επέμβασης.

 

Συνέντευξη στη Νίκη Μουσαμά
Dr. Απόστολος Καραλέξης MD
Δερματολόγος
Derma Hair Clinic
Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, τηλ.: 210 7232932
www.dermahair.gr
www.karalexis.gr
[email protected]