Συνέντευξη Έλενα Δάρα – Burlesque By Elena

Δημοσιεύθηκε: 16/10/2020 22:02
Συνέντευξη Έλενα Δάρα - Burlesque By Elena

Burlesque By Elena

Dance Studio & Academy

 

Οι Latin και Ευρωπαϊκοί χοροί αποτελούν ένα πολύ ωραίο χόμπι για όλες τις ηλικίες από τη δεκαετία του ’70 που ήρθαν στην Ελλάδα. H διευθύντρια και καθηγήτρια χορού Pilates και Ευρωπαϊκών χορών των σχολών χορού “Burlesque By Elena”, Έλενα Δάρα, μας μιλά για τον χορό, την πορεία της και τις σχολές της.

 

-Πότε ξεκινάει η ενασχόλησή σας με τον χορό;

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1989. Ασχολούμαι επαγγελματικά από το 2005. Κατέχω τα 7 προβλεπόμενα πτυχία σε Latin & Ευρωπαϊκούς χορούς από την International Dance Teacher’s Association. Είμαι ενεργή χορεύτρια σε διαγωνισμούς χορού, μέλος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Αθλητικού χορού, καθώς εκπροσωπούσα την Βουλγαρία στους διαγωνισμούς , στην οποία έγινα δεκτή λόγω credentials. Από το 2013 διευθύνω την δική μου σχολή στην Ν. Ιωνία και από φέτος τον Ιούλιο ίδρυσα μια δεύτερη σχολή στα Μελίσσια. Δάσκαλοί μου υπήρξαν κορυφαία ονόματα του εξωτερικού. Φέτος επίσης έγινα μητέρα για πρώτη φορά σε ένα κοριτσάκι. Αυτή την περίοδο εκπαιδεύομαι στην χοροθεραπεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκοπεύω να αναπτύξω τη δική μου μέθοδο, εντάσσοντας Latin και ευρωπαϊκούς χορούς επειδή είναι πολύ αγαπητοί στον κόσμο.

 

-Ποια είναι τα είδη χορού στα οποία εξειδικεύεστε στις σχολές σας;

Η εξειδίκευσή μας είναι οι Latin & Ευρωπαϊκοί χοροί. Υπάρχουν δύο styles το American που έχει προέλευση την Αμερική και το International που προέρχεται από την Αγγλία.To American είναι πιο δημοφιλές ως κοινωνική μορφή χορού (social dance) καθώς οι φιγούρες είναι πιο απλές σε σχέση με το International, το οποίο χορεύεται και σε κοινωνική μορφή αλλά και στους διαγωνισμούς χορού.

Οι χοροί στο American style είναι Latin, Rumba, chacha, Samba, Rrock & Roll και ευρωπαϊκοί: Tango, Waltz, Fox Trot.

Στο International είναι Latin: Rumba, Chacha, Mambo, Samba, Jive, Paso Doble και Eυρωπαϊκοί: Τango, Waltz, Fox Trot, Quickstep και Vienese Waltz. Επίσης, διδάσκουμε street dance Latin χορούς όπως: Salsa, Bachata, Μerenque και Arg. Tango.

Παγκοσμίως θα δούμε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που ασχολείται ερασιτεχνικά με τα είδη αυτά και πολλοί ως hobby ασχολούνται και με το διαγωνιστικό κομμάτι των Latin & Ευρωπαϊκών χορών. Πλέον θεωρούνται χοροί με κύρος όπως το μπαλέτο. Στη σχολή μας διδάσκουμε και τα 2 styles. Οι καθηγητές μας είναι εξειδικευμένοι και στα δύο styles και ενεργοί χορευτές που ενημερώνονται διαρκώς με μαθήματα και σεμινάρια για όλες τις εξελίξεις. Eίμαστε  όλοι κάτοχοι επαγγελματικών διπλωμάτων από διεθνή οργανισμό χορού παγκοσμίου εμβέλειας με έδρα την Αγγλία (IDTA).

 

-Τι άλλο διδάσκετε;

Πέρα από Latin & Ευρωπαϊκούς  χορούς διδάσκουμε Oriental, Σύγχρονο χορό, Zumba, Pilates και Yoga. Επίσης, αναλαμβάνουμε την επαγγελματική εκπαίδευση χορευτών σε Latin και Ευρωπαϊκούς χορούς, όπως και την προετοιμασία για διαγωνισμούς χορού.

Πέραν του μπαλέτου οι χοροί αυτοί έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως είπαμε ελκύουν το ευρύ κοινό γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι χορευτές, πρέπει να ερευνούν τα credentials των καθηγητών και των σχολών που εμπιστεύονται, καθώς και τις διεθνείς πιστοποιήσεις από έγκυρους οργανισμούς παγκοσμίου εμβέλειας.

 

– Τι κερδίζει κάποιος που επιλέγει να  βάλει τον χορό στη ζωή του;

Οι Latin και Ευρωπαϊκοί χοροί που διδάσκουμε στη σχολή προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για όλη μας τη ζωή. Ευτυχία, κοινωνική επιτυχία, ψυχική ανάταση, βελτίωση της στάσης σώματος, της ψυχολογίας μας και της υγείας μας γενικότερα. Με τους Latin & ευρωπαϊκούς χορούς γυμναζόμαστε ενώ διασκεδάζουμε, κοινωνικοποιούμαστε και αποφορτιζόμαστε από τα καθημερινά προβλήματα.

Για τους μικρούς μας φίλους έχουμε χορό Latin και μοντέρνο καθώς και Μουσικοκινητική αγωγή, εφαρμόζοντας τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα.

 

*Καλέστε μας για δωρεάν trial σε Zumba, Yoga, Oriental, Pilates, Σύγχρονο και παιδικά προγράμματα χορού. Πάντα θα βρείτε εξαιρετικές value for money προσφορές, σε συνδυασμό με τα ποιοτικότερα μαθήματα.

 

 

Κουπόνι

30% έκπτωση στο αρχικό πακέτο γνωριμίας, με ατομικά και ομαδικά μαθήματα για Latin και Ευρωπαϊκούς χορούς.

 

Λεωφ. Δημοκρατίας 47, Μελίσσια, τηλ.: 210 8100520

Fb: Σχολή Χορού Burlesque By Elena – Μελίσσια

Instagram: burlesquedancestudiomelissia

 

Ελ. Βενιζέλου 127 & Αλικαρνασσού 31, Ν. Ιωνία, τηλ.: 210 2795131

Fb: Σχολή Χορού Burlesque By Elena

Instagram: burlesquedancestudio

www.elenadance.gr

Συνέντευξη Έλενα Δάρα – Burlesque By Elena

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.