Συνέντευξη Ράνια Ουσταμπασίδου

14 Νοεμβρίου 2022 13:25

Με μακρόχρονη πορεία σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η δυναμική ιδιοκτήτρια και διευθύντρια των ιατρικών κέντρων Alpha Prolipsis και Prolipsis Net, Ράνια Ουσταμπασίδου, μιλά στο Ciao magazine.

Το Δίκτυο Ιατρικών Κέντρων Alpha Prolipsis και Prolipsis Net, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, έχει αναπτύξει πλήθος συνεργασιών με Διαγνωστικά Κέντρα και ιατρούς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αποτελούσε εδώ και 10 χρόνια αποκλειστική συνεργάτη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τη διενέργεια κυτταρολογικών εξετάσεων και έχει τιμηθεί με το Ανώτερο Βραβείο Ποιότητας της Ελληνικής Εταιρείας για τη Ποιότητα στην Υγεία.

-Κυρία Ουσταμπασίδου διατελέσατε επί μια 25ετία στέλεχος και μέτοχος μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ενώ το 2017 διατελέσατε μέλος του Δ.Σ. της HELLAS LAB, όπου και συμμετείχατε ενεργά στην εκπόνηση σχεδίων που αφορούν στην διάδοση της εφαρμογής των Διεθνών Προτύπων Ποιότητας στα ελληνικά ιατρικά εργαστήρια. Μεταξύ άλλων συμμετείχατε επανειλημμένα σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Δουβλίνο, Βοστόνη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Βουδαπέστη, Νέα Υόρκη, Τέξας, Πεκίνο, Τόκυο, Σίδνεϋ, Χόνγκ Κονγκ, κ.ά.) Υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσατε να θεωρηθείτε “Γυναίκα της Χρονιάς”. Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες των εργαστηρίων Alpha Prolipsis και Prolipsis net και τα καινούργια τμήματα που έχουν προστεθεί στο χώρο σας.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια ALPHA PROLIPSIS και Πολυιατρεία με πολλές ειδικότητες γιατρών έχουν μία πολυετή εμπειρία στην υγειονομική περίθαλψη και την προληπτική Ιατρική. Διαθέτουμε ήδη έξι ιδιόκτητα ιατρικά εργαστήρια στην περιοχή της Αττικής. Δεχόμαστε δείγματα από εκατοντάδες ιατρικά εργαστήρια, κλινικές και πάνω από 400 ιδιώτες ιατρούς. Το προσωπικό και η ομάδα των ιατρών των διαγνωστικών κέντρων -πολυιατρείων μας είναι έμπειρο και εξειδικευμένο προκειμένου να φέρουν εις πέρας την καθημερινή ρουτίνα των εξετάσεων που διεκπεραιώνουμε.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια ALPHA PROLIPSIS εξειδικεύονται στους τομείς της Κυτταρολογίας, της Μικροβιολογίας, της Ακτινολογίας και των μοριακών εξετάσεων.

Το Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής PROLIPSIS NET είναι μια σχετικά νέα ιατρική εταιρεία που επικεντρώνεται στην Αισθητική Ιατρική. Βρίσκεται στην Δάφνη και προσφέρει τις πιο προηγμένες αισθητικές θεραπείες με εγγυημένα μακροχρόνια αποτελέσματα. Διαθέτουμε Τμήμα Αποτρίχωσης με μηχανήματα Alexandrite τελευταίας τεχνολογίας. Οι ιατροί μας έχουν πολυετή εμπειρία σε θεραπείες botox, μεσοθεραπείας, νημάτων, lifting , χρήσης υαλουρονικού και ιστικής ανάπλασης.

-Τι καινούργιο πιστεύετε ότι έχει φέρει στον χώρο της υγείας το δίκτυο Alpha Prolipsis και Prolipsis net;

Είμαστε μοναδικοί στο είδος μας, όχι μόνο επειδή διενεργούμε διαπιστευμένες και απόλυτα αξιόπιστες ιατρικές εξετάσεις αλλά επειδή συμβάλλουμε (εφόσον μας ζητηθεί) στο σχεδιασμό στοχευμένων θεραπειών που βασίζονται στα εξατομικευμένα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων των ασθενών μας.

Στοχεύουμε στο συνδυασμό άριστα εξειδικευμένου προσωπικού, εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και διαπιστευμένων μεθόδων με σκοπό την αξιόπιστη πρόληψη , την έγκαιρη διάγνωση και τον ορθολογικό προγραμματισμό και σχεδιασμό της θεραπευτικής παρέμβασης.

-Πρόσφατα ενσωματώσατε στα κέντρα σας και τομέα πλαστικής χειρουργικής. Μιλήστε μας γι’ αυτή την καινοτομία και τους χώρους σας.

Το PROLIPSISNET είναι ένα πρότυπο Ιατρικό  Κέντρο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της  Πλαστικής Χειρουργικής, Ιατρικής Αισθητικής και των Laser. Βρίσκεται στη Δάφνη, σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους για να προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και εξυπηρέτηση. Στο PROLIPSISNET χαρίζουμε υγεία αλλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα στους πελάτες μας. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αποτελείται από Πλαστικούς χειρουργούς, Κλινικούς Βιοπαθολόγους, Νοσηλευτές και Αισθητικούς. Το Κέντρο μας ανανεώνει και εμπλουτίζει την υλικοτεχνική υποδομή του, ενώ δεν σταματά να επενδύει στη εκπαίδευση του προσωπικού, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο και συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα Συνέδρια και Εκθέσεις.  Στόχος είναι η αξιόπιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών και η αυτοπεποίθηση που κερδίζουν με τα αποτελέσματα των θεραπειών.

-Υπάρχει κάποιος τομέας στον κλάδο της Υγείας που πιστεύετε ότι θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια;

Η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και ο τομέας των Υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, και στην απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που επέτρεψαν σε πολλές εταιρείες να αναπτύξουν και να εμπορευματοποιήσουν τεχνολογία αιχμής στον τομέα της Υγείας.

Αυτήν την στιγμή, επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στον συνδυασμό αισθητικών θεραπειών με τη διενέργεια καινοτόμων μοριακών εξετάσεων που αφορούν κυρίως στον προσδιορισμό του Γενετικού Προφίλ και την Ορθομοριακή Διατροφή.

-Πως οραματίζεστε το μέλλον των Alpha Prolipsis τα επόμενα χρόνια; Σκέφτεστε να επεκταθείτε στην εγχώρια αγορά με νέα κέντρα, εκτός από τα έξι που έχετε στην Αθήνα;

Η ανάπτυξη της αισθητικής ιατρικής και των βιοεπιστημών είναι ραγδαία και απαιτεί σημαντικές επενδύσεις. Παρότι καινούρια εταιρεία, έχουμε ήδη δημιουργήσει μια ισχυρή κερδοφορία γιατί τα ιατρικά μας προγράμματα και προϊόντα είναι ξεχωριστά και έχουν τύχη ευρύτερης αποδοχής από τον ιατρικό κόσμο αλλά και τον ελληνικό πληθυσμό.

Χρησιμοποιούμε σημαντικό μέρος των κερδών μας για ερευνητικούς σκοπούς και συνεργασίες με κορυφαία ιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας θα αποδώσει σύντομα καρπούς στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, είμαστε σε διαρκή αναζήτηση δυναμικών συνεργατών που θα μοιραστούν το όραμά μας και θα συμμετάσχουν στα σχέδια επέκτασης της εταιρείας μας. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών αποτελεί το κλειδί της δυναμικής ανάπτυξης που επιθυμούμε να παρουσιάσουμε στο προσεχές μέλλον.

Αυτή είναι πραγματικά η ιδανική ευκαιρία για μια εταιρεία σαν και εμάς να επεκταθούμε στην εγχώρια αγορά. Στα επόμενα χρόνια, θα θέλαμε να ιδρύσουμε εργαστηριακές δομές σε δυο ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Ασφαλώς σημασία για εμάς έχει να παραμείνουμε στην καρδιά όλων των συνεργατών ιατρών και των ασθενών μας που βλέπουν σε εμάς μια όαση ποιότητας.

– Κάνετε πολλά ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους και φυσικά για αναψυχή. Τι προσφέρουν κατά τη γνώμη σας;

Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Τα ταξίδια μπορούν να σου προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σου. Σου διδάσκουν κάτι που δεν θα μπορέσεις ποτέ να μάθεις σε μια τάξη ή να διαβάσεις σε ένα εγχειρίδιο. Σε βοηθούν να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου σε νέους πολιτισμούς, παραδόσεις και εμπειρίες. Είναι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης των προοπτικών σου και σύνδεσης με τον κόσμο. Σε κάνουν πιο ανεκτικό και ανοιχτόμυαλο και πιο ικανό να επανεκτιμήσεις τις αξίες σου.

– Είστε μία πολύ δυναμική γυναίκα. Πώς το καταφέρνετε;

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι βασικοί πυλώνες της ζωής μου. Μου δίνουν αυτοπεποίθηση, γοητεία και δύναμη για να προχωρήσω.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Συνέντευξη Ράνια Ουσταμπασίδου