Σύνθια Σάπικα: Έκοψε τα μαλλια της on air

Συντάκτης: Newsroom

7 Οκτωβρίου 2022 21:53

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, Σύνθια Σάπικα, προχώρησε σήμερα σε μία συμβολική κίνηση στήριξης προς τις γυναίκες του Ιράν, μετά τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί.

Στο κλείσιμο του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων, η Σύνθια Σάπικα αναφέρθηκε στην άγρια δολοφονία της νεαρής Μάχσα στο Ιράν και στους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες στην χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία» είπε στην αποφώνησή της και με ένα ψαλίδι έκοψε τα μαλλιά της στον αέρα.

Η Ρένα Δούρου κόβει τα μαλλιά της για τις γυναίκες του Ιράν

Η Ρένα Δούρου κόβει τα μαλλιά της για τις γυναίκες του Ιράν

Ακολουθώντας το παράδειγμα προσωπικοτήτων σε όλο τον κόσμο η Ρένα Δούρου, έκοψε μια τούφα από τα μαλλιά της σε ένδειξη αλληλεγγύης για τις γυναίκες του Ιράν, μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι.

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχαστούν», έγραψε στην ανάρτησή της. Το βίντεο που δημοσίευσε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής έχει μουσική υπόκρουση το «Bella Ciao». H Ρένα Δούρου, αφού κόβει τα μαλλιά της, στη συνέχεια τα φυσάει.

 

Καίτη Φίνου: Κόβει τα μαλλιά της για τις γυναίκες στο Ιράν

Την υποστήριξή της στις γυναίκες του Ιράν θέλησε να δείξει η Καίτη Φίνου.

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία προσήχθη από την αστυνομία επειδή προεξείχαν μερικές τούφες από τα μαλλιά της, φορώντας “λάθος” τη χιτζάμπ κατά τις αρχές της χώρας.

Η ιστορία της κοπέλας έχει ευαισθητοποιήσει χιλιάδες γυναίκες, οι οποίες ως ένδειξη υποστήριξης, κόβουν τα μαλλιά τους.

Με τη σειρά της και η Καίτη Φίνου, δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο κόβει τα μαλλιά της με ένα ψαλίδι.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής της έγραψε: «Γυναίκες ενωμένες».