Τα βαφτίσια Κούστα έγιναν «εφιάλτης» για τους καλεσμένους

Συντάκτης: Newsroom

2 Ιουλίου 2022 15:36

Τα βαφτίσια Κούστα έγιναν «εφιάλτης» για τους καλεσμένους

«Ποιος, ποιος, ποιος, μωρό μου, ποιος; Ποιος, ποιος, ο… κορωνοϊός»! Σε αυτόν τον νησιώτικο ρυθμό χορεύουν εδώ και δύο ημέρες αρκετοί από τους καλεσμένους του ζεύγους Γιάννη και Δήμητρας Κούστα, που παρευρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην περίφημη δεξίωση στο βενετσιάνικο palazzo προς τιμήν της νεοφώτιστης Στεφανίας Κούστα!

Κάτι η υγρασία της Βενετίας, κάτι το τριήμερο πάρτι με guest τη Βίσση, κάτι τα «πατείς με, πατώ σε» που χαρακτήρισαν την όλη (και πολύ στενάχωρη λόγω της πληθώρας των προσκεκλημένων) τελετή, κάτι οι μάσκες που δεν υπήρχαν, δεν άργησε και πολύ να χτυπηθούν με κορωνοϊό οι καλεσμένοι του εφοπλιστή και της συζύγου του! Και, εδώ που τα λέμε, πώς να φορέσουν τώρα μάσκα οι λαμπεροί καλεσμένοι και να πάνε στράφι τα εντυπωσιακά μακιγιάζ που έδεναν με τις αστραφτερές τουαλέτες γαρνιρισμένες με τις απαραίτητες selfies!

Πήγανε, λοιπόν, στα βαφτίσια με τις γόνδολες και με τα βαπορέτα οι κοσμικές κυρίες, τις βάρεσε όλες το αεράκι ασπάστηκαν η μία την άλλη, ήρθαν πολύ κοντά για χάρη των φωτογραφιών, και ο κορωνοϊός, που δεν κάνει εξαιρέσεις σε πλούσιους, νεόπλουτους και εφοπλιστές, τους χτύπησε με λύσσα και άρχισε να χορεύει και αυτός «dance macabre» του Καμίλ Σεν-Σανς ανάμεσα στα κόκκινα τριαντάφυλλα, στις παιώνιες και στα πανάκριβα σερβίτσια!

Και να τα χειροφιλήματα, να τα «ματς μουτς» των κυριών, «Τι κάνεις εδώ, χρυσή μου; Είναι το μόνο μέρος που δεν περίμενα να σε συναντήσω» έλεγε η μία, «Καλέ, τι λέτε; Εγώ γνωρίζομαι με εφοπλιστάς από τριακονταετίας» έλεγε η άλλη, χωρίς να ξέρουν ότι ο Covid καλέστηκε από μόνος του στο χλιδάτο κοσμικό γεγονός!

Και κύλησε μια χαρά το πάρτι κι ήρθε όμορφα και η επιστροφή, αλλά από Δευτέρα αρχίσανε οι πονοκέφαλοι. «Καλέ, τι έχω πάθει; Νομίζω ότι περπατάω με μια νταλίκα στην πλάτη» έλεγε η μία στην άλλη από το τηλέφωνο. «Κι εσύ; Καλέ κι ο άντρας μου από το πρωί δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια του. Λέω να του κάνω ένα ράπιντ τεστ» έλεγε η άλλη! Και πέφτει το πρώτο σήμα: «Ο Τούλης βγήκε θετικός» κι αρχίζει το γαϊτανάκι! Για πότε βρήκε ο ένας το τηλέφωνο του άλλου και «άναψαν» τα κινητά δεν περιγράφεται. Και κάθε τόσο να κι ένας καινούργιος «θετικός»!

Ανάμεσά τους και η πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, της Ακτής Μιαούλη, Ειρήνη Νταϊφά, που, έντρομη, ανακάλυψε ότι έπρεπε να μείνει σε καραντίνα και δεν θα μπορούσε -χθες- να πάει να ψηφίσει στις εκλογές για το νέο προεδρείο της Λέσχης!

«Λέω να έρθω με το αυτοκίνητο και να κατεβάσετε την κάλπη να ψηφίσω» φέρεται ότι είπε, αλλά οι νομικοί της Λέσχης το απέκλεισαν. Για σκέψου να μην μπορείς να πας να ψηφίσεις τον εαυτό σου!

Τι τα θέλετε; Καλή η Βενετία, τα κανάλια της, τα palazzo της, αλλά πολλή υγρασία, βρε παιδί μου! Και ο άτιμος ο κορωνοϊός φαίνεται ότι αγαπάει τα υγρά μέρη. Και τους νεόπλουτους, που δεν φοράνε μάσκα για να βγούνε φωτογραφίες, ώστε να τους βάλουν γκρο πλαν οι κοσμικές στήλες.

Πηγή: Espresso