Τάσος Χαλκιάς: «Έχω ακούσει ότι είμαι παρωχημένος από νεότερους συναδέλφους»

27 Οκτωβρίου 2021 09:10

Τάσος Χαλκιάς: «Έχω ακούσει ότι είμαι παρωχημένος από νεότερους συναδέλφους»

Ο Τάσος Χαλκιάς αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι έχει απορρίψει ρόλο σε παράσταση γιατί δεν θεωρούσε πως ταίριαζε με το καστ και την παραγωγή.

Τάσος Χαλκιάς: «Έχω ακούσει ότι είμαι παρωχημένος από νεότερους συναδέλφους».

Πρόσφατα αρνήθηκε να πάρει μέρος στην παράσταση “Το κλουβί με τις τρελές”

«Αν ήταν κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετική παραγωγική διαδικασία θα ήταν κάτι καλό αλλά είπα “όχι” γιατί δεν μου ταίριαζαν τα πράγματα. Βασικό είναι το καστ, το πού θα οδηγούσε η παραγωγή την παράσταση, η παράσταση δεν είναι μόνο της πλάκας. Όταν αυτά δεν ταιριάζουν και με ένα καστ που δεν είναι για εμένα σωστό αυτό ήταν που με έκανε να αρνηθώ».

«Έχω ακούσει ότι είμαι παρωχημένος από νεότερους συναδέλφους».

Για το #metoo δήλωσε πως αυτό είναι νεότερο φαινόμενο

«Έχω γνωρίσει όλους τους παλιούς, μεγάλους και σπουδαίους σκηνοθέτες, από τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολωμό μέχρι τον Σωκράτη Καραντινό, τον Δημήτρη Ροντήρη κ.ά. Τον γνώρισα αλλά δεν δούλεψα με τον Κουν. Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς να έχει προβεί σε τέτοια παραβατική κατάσταση, που να ήταν αξιοτιμώρητη. Μέσα σε μια δουλειά μπορούν να συμβούν βρισίδια και τσακωμοί, στην αντίληψή μου δεν έχει πέσει χειροδικία» είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

«Στον Μινωτή, αν δεν του άρεσε κάποιος, απλά τον παρατούσε και δεν ασχολούνταν. Εγώ πάντως στους παλιούς δεν γνώρισα τέτοιους ανθρώπους. Αντίθετα, όταν η ειδικότητα του σκηνοθέτη πήρε επάνω της μια αρχηγία… Το θέατρο για εμένα δεν είναι ο σκηνοθέτης, είναι ο ηθοποιός».